Üzüm bağında cinayet! İzzet Doğan'ın acı sonu Üzüm bağında cinayet! İzzet Doğan'ın acı sonu

Sokak hayvanları ile ilgili yasa çıkmadan, durumdan vazife çıkaranlar türedi. İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Ahmetbeyli mahallesinde bulunan bir yazlık sitede kendi halinde yaşayan 7 sokak köpeğine uyutularak toplatılma girişiminde bulunuldu. Aynı bölgede bulunan diğer 4 sitedeki vatandaşlar, duruma müdahil oldu. Hayvan severlerin de devreye girmesi ile söz konusu sitenin yönetimi geri adım atmak durumunda kaldı.

İLACI NEREDEN BULDULAR

Olay, geçtiğimiz hafta gerçekleşti. İddialara göre, site yönetimi personeline köpekleri toplama talimatı verdi. Köpeklerden birinin uyuşturulduğunu gören bir hayvan severin müdahalesine rağmen, personel talimat aldığını ifade edince, tepkiler büyüdü. Bölgedeki hayvan severlerin haberleşmek üzere kurduğu sosyal medya dayanışma platformumdan ‘’ Herkese merhaba bugün (22.07.24 pazartesi) korkunç bir eylem gerçekleştirilmek üzereydi bir site başkanı çalışanların eline uyuşturucu iğne vermiş ve köpekleri uyutmasını daha sonra başka bir yere bırakmasını söylemiş. Öncelikle uyutma için alınan bu ilaç yasal değil ve tamamen satışı yasak suç teşkil etmektedir nasıl temin edildiği büyük bir soru işaretidir. Bu işlemi sadece veteriner hekimler yerine getirebilir yetkisi olmayan kimse böyle hayati bir müdahalede bulunamaz. Şuan da kanlı bir yasa meclisimiz de gündemdedir lakin bu yasa onaylanmamış ve mevcut yasa hala yürürlüktedir. Onaylansa da bir canlıyı öldürme niyetinde ki hiç kimsenin komşumuz olmadığını temenni ediyorum vicdanlı merhametli doğaya yaşama saygı duyan komşularımızın olmasını dilerim. Hiç bir hayvana yasaya uygun olmadan bir müdahale yapılması doğru değildir bu konuda herkesten hassasiyet bekliyorum’’ paylaşımı yapıldı.

JANDARMA DEVREYE GİRDİ

Personele köpekleri uyuşturarak, Aydın il sınırındaki en yakın nokta olan Kuşadası hayvan barınağının kapısının önüne bırakılması talimatının verildiği iddiasının da eklenmesi üzerine, engel olmak için bölgedeki diğer 4 yazlık site yöneticilerinden bazıları da duruma engelleme müdahili oldu. Suç işlendiği gerekçesi ile konu jandarmaya da ihbar olarak iletildi. Hayvan severlerin şikayeti üzerine bölgeye intikal eden jandarma, bu defa şikayetçi ve tutanak muhatabı bulamadı. Site yöneticisi ile görüşerek, bu tür bir girişimin yasalar karşısında suç olduğu hatırlatmasından öteye gidilemediği öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ