Akkuyu NGS’de çalışmalar sürüyor Akkuyu NGS’de çalışmalar sürüyor

Bedelli askerlik ücreti, memur maaşı kat sayısı oranında artıyor. Memurlar, ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda iki kere zam aldıkları için bedelli askerlik ücreti de temmuz ayında tekrar artacak. 2024 yılının ikinci yarısına girmeden bedelli askerlik ücretini yatıranlar ise ocak fiyatı üzerinden ödeme yapacaklar. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

2024 yılının ocak ayında memur maaşı katsayısı oranında bedelli askerlik ücreti artırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali ve Sosyal Haklar genelgesinde bedelli askerlik ücretinin 182.609, 04 TL olduğu yer aldı. Haziran döneminin sonuna kadar bu ücret geçerli olacak.

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılı içerisinde bedelli askerlik başvurusu yapan ve ödemesini tamamlayanlar 2025 yılında askerlik eğitimlerini gerçekleştirecekler.  2024 yılı başvuruları aralık ayında son bulacak ve 2025’nin ilk aylarında sevk sonuçları açıklanacak.

Nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasıyla beraber 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak ve memur maaşı zam oranları belli olacak. Temmuz memur maaşı zammı sonrasında yeni bedelli askerlik ücreti açıklanacak. Bu yıl içerisinde başvuru yapanlar önümüzdeki yıl, bir aylık temel askerlik eğitimi yapacakları için zam öncesinde başvuru ve ödeme işlemleri adayların gündeminde yer alıyor. Bu noktada bedelli askerlik ihtiyaç kredilerine gözler çevrildi.

Bankalar, bedelli askerlik için ihtiyaç kredisi sunuyorlar. Faiz oranları ve vade süresi ile ilgili karşılaştırmaları kredi hesaplama aracı ile yapabilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusu hem e-Devlet üzerinden hem de askerlik şubelerinden gerçekleştirilebiliyor. Yoklaması olmayan yükümlüler, aile hekiminde sağlık muayenelerini tamamlayarak “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararını alması gerekecek.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Bedelli askerlik başvurusunu yapanlar ve şartları sağlayanlar ödemeleri; Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Mal Müdürlüklerine peşin olarak gerçekleştirecekler.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ GÜN?

Bedelli askerlik başvuruları tamamlandıktan sonra kura veya sınıflandırma işlemi sonucuna göre; bir aylık temel askerlik eğitimi yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi