Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) mülakat sınavına katılacak adaylar için sınav tarihleri ve yerleri açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre adaylar, sınav yerlerini ve tarihlerini öğrenebilirler. İşte PMYO mülakat sınavı tarihleri, sınav yerleri ve sınav giriş belgesiyle ilgili bilmeniz gerekenler:

PMYO Sınav Tarihleri Ne Zaman?


2024 yılı PMYO Giriş Sınavı mülakat aşamasına katılacak adaylar, sınav tarihlerini öğrenmek için Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi web sitesi olan www.pa.edu.tr adresine giriş yapmalıdır. T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar, sınav tarihlerini ve yerlerini buradan sorgulayabilirler.

Sınav Yerleri Nerede Yayınlanıyor?


Sınav yerleri yine aynı şekilde www.pa.edu.tr üzerinden öğrenilebiliyor. Adaylara posta yoluyla sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir, internetten yapılan duyuru tebliğ niteliğindedir.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?


Adayların sınav giriş belgeleri www.pa.edu.tr adresinden sorgulanarak alınabilir. Herhangi bir basılı belge gönderilmeyeceği için adaylar, belirtilen internet adresinden sınav yeri ve tarihlerini öğrenmelidir.

Sınav Merkezinde Yanında Bulundurulmaması Gereken Eşyalar


Adayların sınav merkezlerine girişte yanında şu eşyaları bulundurmaması gerekmektedir:

Cep telefonu
Ses ve görüntü kayıt cihazları
Kesici, delici aletler
Yanıcı veya parlayıcı maddeler
Yaka rozeti veya broş
Sınav merkezlerinde emanet alınmayacağından, bu tür eşyalar getirilmemelidir.

MHP'li Akçay'dan Manisa FK'ye ziyaret MHP'li Akçay'dan Manisa FK'ye ziyaret

Sonuç olarak, adaylar sınav tarih ve yerlerini öğrenmek için e-Devlet üzerinden Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi sitesine giriş yapmalıdır.

Kaynak: haber merkezi