Bakteriler solungaçları tıkadı; Önlem alınmazsa kirlilik Körfez'in tamamına yayılacak Bakteriler solungaçları tıkadı; Önlem alınmazsa kirlilik Körfez'in tamamına yayılacak

2024 YKS sonuçlarının ardından, üniversiteyi kazanan öğrenciler heyecanla okullarının açılacağı günü bekliyor. Üniversite açılış tarihleri ve kayıt süreçleri öğrencilerin merakla takip ettiği konular arasında. İşte 2024-2025 akademik yılı için üniversitelerin açılış tarihi ve kayıt sürecine dair detaylar:

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

  • YÖK Açıklaması: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) henüz üniversitelerin açılış tarihine dair resmi bir duyuru yapmadı. Ancak, üniversitelerin açılış tarihleri genellikle her üniversite ve fakülteye göre farklılık gösterebilir. Geleneksel olarak üniversitelerin Eylül ayının sonu veya Ekim ayının başında açılması bekleniyor.

Üniversite Kayıtları Bitti mi?

  • Normal Kayıt Süreci: Normal kayıt dönemi tamamlandıktan sonra, ek kayıt süreci 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü başladı ve 2 Eylül 2024 Pazartesi günü sona erecek.
  • Ek Yerleştirmeler: Üniversite ek yerleştirmeleri başlamadan önce, devlet üniversitelerindeki kontenjanların yüzde 98,8’i doldu. Önlisans programlarındaki doluluk oranı ise yüzde 100 olarak gerçekleşti.

Üniversite Kayıtları Nasıl Yapılır?

  • Kayıt İşlemleri: Üniversite kayıtları e-Devlet üzerinden veya üniversitelerin kayıt merkezlerinden yapılabiliyor. e-Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, ardından ders kayıt işlemlerine başlayacaklar.

Öğrenciler, üniversitelerin açılacağı tarihle ilgili kesin bilgilere erişebilmek için YÖK'ün ve üniversitelerinin resmi duyurularını takip etmeye devam etmeli.

Kaynak: haber merkezi