Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nı 28 madalya ile tamamladı Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nı 28 madalya ile tamamladı

2030 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan İspanya, Portekiz ve Fas'ın ortaklaşa düzenleyeceği turnuvada hangi stadyumların kullanılacağı belli olmak üzere. 31 Temmuz'da resmi açıklama yapılması beklenen stadyumlar arasında, finalin de oynanacağı ikonik stadyum da yer alıyor.

Santiago Bernabeu Final Sahnesi Olacak

Real Madrid'e yakınlığıyla bilinen İspanyol spor gazetesi Marca'nın haberine göre, 2030 Dünya Kupası'nın finali Santiago Bernabeu Stadyumu'nda oynanacak. Real Madrid ve FIFA arasındaki iyi ilişkilerin de bu seçimde önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Turnuva için İspanya'nın 12 veya 13 stadyum önereceği tahmin ediliyor.

Dünya Kupası'nın 100. Yılında Özel Bir Uyguluma Gidilecek

FIFA, 2030'un Dünya Kupası'nın 100. yılı olması nedeniyle turnuvada özel bir uygulamaya gidecek. Bu kapsamda 3 maçın ev sahibi ülkelerden farklı bir yerde oynanacağı açıklandı. Buna göre Uruguay, Arjantin ve Paraguay turnuvadaki ilk maçlarını kendi ülkelerinde oynamayacak.

Ev Sahipleri Direkt Katılım Hakkı Kazandı

Uruguay, Arjantin ve Paraguay'ın yanı sıra 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan İspanya, Portekiz ve Fas da turnuvaya direkt katılım hakkı elde etti.

Editör: Kazim Bozkurt