Güncel yapılanma davasında karar çıktı

Adnan Oktar’ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ederek, özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı ve örgüte üye kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla açılan güncel yapılanma davasında, Oktar dışındaki tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

Duruşmada öne çıkan ifadeler

Suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın cezaevinden örgütsel faaliyetlerine devam ettiği iddialarına ilişkin açılan davada, 20 sanığın yargılandığı duruşmada Adnan Oktar ve diğer tutuklu sanıklar SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada tanık Fatih Kılıç, örgütün tehlikeli olduğunu belirterek, Oktar'ın operasyon korkusu yaşadığını ve kendisine suç yandaşları aradığını ifade etti. Kılıç, Oktar’ın en büyük korkusunun yalnız kalmak olduğunu vurguladı.

Oktar’ın cezaevi faaliyetleri

Kılıç ifadesinde, Oktar’ın cezaevine girdikten sonra avukatlar aracılığıyla örgütü yönetmeye devam ettiğini ve dışarıda faaliyetlerin sürdüğünü belirtti. Oktar'ın avukatları, sanıkların savunmalarını hazırlatarak onları manipüle etmeye çalıştı. Mahkeme heyeti, Adnan Oktar dışında tutuklu bulunan sanıkların adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

DEAŞ şüphelisi yakalandı DEAŞ şüphelisi yakalandı

İddianameden önemli detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "Örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçlarından ağır hapis cezaları ile yargılanmaları isteniyor. Diğer 17 şüpheli hakkında da örgüt üyeliği ve örgüte yardım suçlarından hapis cezaları talep ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi