Mikrozensus verilerine göre, 2022 yılı sonunda Almanya'da yaklaşık 1,3 milyon Türk vatandaşı yaşarken, 1,53 milyon Türk ise Alman vatandaşı oldu. Toplamda 3 milyon Türk kökenli kişi Almanya'da yaşıyor. Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'ne göre bu kişilerin yüzde 68,42'si Almanya'da ikamet ediyor. Bu göç dalgası Fransa, Avusturya ve Hollanda gibi ülkeleri takip ediyor.

Bilgi ve Tecrübe Eksikliğine Dikkat

Almanya'ya göç etmek isteyenler arasında bilgi ve tecrübe eksikliğinden faydalanmak isteyen art niyetli kişiler bulunuyor. Bu kişiler, göçmenleri yanıltarak mağdur edebiliyorlar. LingoZet Kurucusu Zehra Şentürk Yavuz, bu tuzaklara düşmemek için yasal yollara başvurmanın önemini vurguluyor.

Uygun Adaylarla Çalışma İlkesi

LingoZet olarak, Türkiye'den Almanya'ya göç etmek isteyen kişilere profesyonel danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Yavuz, "Süreçleri Almanya'nın birçok eyaletinde bulunan partnerlerimiz ile işbirliği yaparak yürütüyoruz. Almanya'da diplomasını tanıtmak isteyen, mesleki denklik belgesine ihtiyacı olan, iş bulmak isteyen kişilere rehberlik ediyoruz. Ayrıca iş kurmak veya yatırım yapmak isteyenlere de yol gösteriyoruz. Ancak denklik başvurusunda ret alma ihtimali yüksek olan adaylar için işlem başlatmıyoruz. Müşteri sayımızla değil, uygun adaylarla çalışmayı önceliklendiriyoruz" diyor.

Bilgi Kirliliğine Karşı Doğru Bilgilendirme

Göçmenler arasında dolandırıcılığın yanı sıra dijital platformlarda da bilgi kirliliği artmış durumda. LingoZet olarak, en güncel ve doğru bilgileri insanlara aktarmaya odaklanıyoruz.

Almanya'da kariyer yapmak veya yeni bir hayata adım atmak isteyenlerin dikkatli ve bilinçli olması, bu önemli sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılmasını sağlayacaktır.

Kaynak: DHA