Karşıyaka'da tehlike çanları çalıyor
Karşıyaka'da tehlike çanları çalıyor
İçeriği Görüntüle

Siyah-beyazlı camiada uzun süredir merakla beklenen kayyım sürecinde yeni bir döneme girildi. Kongrelerde başkan adayı çıkmaması üzerine yönetimin 3 Ağustos'ta başvurduğu kayyım atanması davası, İzmir Adliyesi 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmayla ele alındı.

Mahkeme süreci uzayınca feragat kararı alındı

Görülen duruşmada hakim; Türkiye Futbol Federasyonu, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, kulüp denetim kurulu, yönetim kurulu ve önerilen kayyım heyeti hakkında bazı belgeler talep ederek duruşmayı 26 Kasım tarihine erteledi. Hukuki işleyişten kaynaklı olarak sürecin uzayacak olması ve kulübün bu süreçte daha fazla zarar görmesini istemeyen siyah-beyazlı yönetim, davayı geri çekme konusunda fikir birliğine vardı.

Kulüp tarafından hazırlanacak feragat dilekçesinin mahkemeye sunulacağı ve son kararı hakimin vereceği belirtildi. Hakimin feragat dilekçesini kabul etmesi durumunda Altay'ın hızla yeniden olağanüstü genel kurul sürecine girmesi bekleniyor.

Sinan Kanlı: "Yönetim görevinin başında, seçime gideceğiz"

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Altay Başkanı Sinan Kanlı, kulübü yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, "Davadan feragat edeceğiz. Yönetim bu süreçte görevinin başında, takımı yalnız bırakmayacak. Genel kurul kararı alıp seçime gideceğiz" dedi. Sinan Kanlı'nın yapılacak ilk genel kurulda yeniden başkan adayı olmayı planladığı ifade edildi.

Avukat Beyza Şen: "Kulübün zarar görmemesi için başvuracağız"

Altay Spor Kulübü vekili Avukat Beyza Şen ise sürecin hukuki detaylarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Davada usulen toplanması gereken bazı evraklar mevcut. Hakim bu evrakları toplamaya karar verdi. Bununla ilgili TFF'ye, kulübe, kayyım atanması istenen kişilere tebligatlar yapılması gerekecek. Fakat hukukun işleyişinden kaynaklı olarak duruşma geç bir tarihe verildi. Bu sebeple spor kulübünün bu süreçte çok daha fazla zarar alacağını düşünüyoruz. Bu sebeple kulüp davadan feragat etme yönüne ilerleyecek. Bugün kesin karar alıp, başvuru yapacağız. Amacımız uzun süreci beklememek."

Kaynak: haber merkezi