Aydın’ın Germencik ilçesi, öğle saatlerinde yükselen dumanlarla hareketli dakikalar yaşadı. İlçeye bağlı Dağyeni Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ormanlık ve zirai alanda henüz netleşmeyen bir sebepten dolayı ormanlık ve zirai alanda yangın baş gösterdi. Kuru otların ve yerel rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, bölgedeki bitki örtüsünü ve tarlaları tehdit etmeye başladı. Yükselen dumanları fark eden mahalle sakinlerinin durumu hızlıca yetkililere bildirmesiyle birlikte bölgede adeta bir zaman yarışı başlatıldı. Bölgenin engebeli yapısı ve alevlerin hızlı ilerleme riski, söndürme ekiplerini alarm durumuna geçirdi.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi felaketi önledi

İhbarın alınmasıyla birlikte Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözler, su ikmal araçları ve orman işçileri ile itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangının daha geniş bir orman dokusuna ve yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek amacıyla ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi zaman kaybetmeden başladı. Kara ekipleri arazide hat oluşturarak alevlerin önünü kesmeye çalışırken, yangın söndürme helikopterleri de noktayı doğrudan hedef alan su atışlarıyla karadaki mücadeleye destek verdi. Ekiplerin yoğun ve koordineli çalışması sayesinde alevler kontrolden çıkmadan kıskaca alındı.

Orman yangınlarına 12 tutuklama!
Orman yangınlarına 12 tutuklama!
İçeriği Görüntüle

Dağyeni Mahallesi'nde 30 dönümlük alan zarar gördü

Hummalı çalışmaların ardından yangın tamamen kontrol altına alındı. İlk belirlemelere ve yapılan saha incelemelerine göre, yangında 30 dönümlük alanın zarar gördüğü tespit edildi. Zarar gören alanın bir kısmının tarım arazisi, bir kısmının ise bodur orman örtüsünden oluştuğu öğrenildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla kolluk kuvvetleri ve uzman ekipler tarafından geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Soğutma çalışmalarının tamamlandığı bölgede, olası rüzgâr riski ihtimaline karşı ekiplerin nöbetçi takibi bir süre daha devam etti.

Kaynak: AA