Düzce Topuk Yaylası’nda 12 günlük kamp sürecini tamamlayarak İzmir Selçuk Yaşar Tesisleri'nde yeni sezon hazırlıklarına devam eden Karşıyaka’da Teknik Direktör Burhanettin Basatemür, sosyal medya hesapları üzerinden değerlendirmelerde bulundu.
Kamp imkanları için Fenerbahçe Spor Kulübü’ne teşekkür eden Basatemür, oyuncuların fiziksel ve zihinsel olarak geliştiğini belirterek, "Kampımızda oyuncularımızın fiziksel ve oyun olarak yukarı çıkmasını sağlamayı hedefliyorduk. Bizim öncelikle bu sezonki en büyük amacımız bir oyun gücünün oluşması ve bunu üst seviyeye çıkarmak. Ufak tefek sakatlıklar dışında çalışmalar çok iyi geçti. Geçen yıldan daha yukarıda olacağımızı görüyorum" dedi.
"Tek amacımız bu ligden kurtulmak"
Karşıyaka’nın köklü tarihine ve taraftar gücüne dikkat çeken tecrübeli teknik adam, saha içi ve dışında bu sorumlulukla hareket ettiklerini vurguladı.
Taraftarla bütünleştiklerini ifade eden Basatemür, "Taraftarımız bizim için çok önemli ve özel. Onların tribündeki coşkusu ve bizim sahadaki coşkumuz birbirine paralel gidiyor. Yıllardır beklediğimiz mutluluğu alabilmek için çalışıyoruz. İnşallah geçen sezon olduğu gibi olağanüstü olaylar olmaz ve bu ligden kurtuluruz. Tek amacımız bu" şeklinde ifade etti.
"Transfer yasağını kaldırmak zorundayız"
Kadroya kale, sağ ve sol bek, sol kanat ile orta saha mevkileri için takviyeler yaptıklarını ancak resmi işlemleri tamamlamak için transfer yasağının kaldırılması gerektiğinin altını çizen Basatemür, geçmiş yıllardan gelen borç yüküne işaret etti.
Yasağı kaldırmak için önlerinde kritik bir süreç olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:
"Gerekli mevkilere oyuncularımızı aldık, alternatifli bir kadro kurduk. Ancak onların transferlerini bitirmemiz için transfer yasağını kaldırmamız gerekiyor. Önceki yıllarda yaşananları şimdi acı bir şekilde yaşıyoruz. Önümüzdeki 15-20 günlük süre içinde bu işi sonlandırmamız gerekiyor. Kombine, loca, forma, sponsor ve reklam desteği olarak yasağın kaldırılmasına destek olunmalı. Yönetimimiz çok iyi niyetle çalışıyor, onlara destek olmak zorundayız" dedi.





