CHP İzmir örgütünde art arda yaşanan istifalara Bayındır ilçesi de eklendi. Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, CHP Bayındır İlçe Başkanı Arif Uyguner, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda parti üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrıldıklarını açıkladı. İstifaların ardından Sakarsu ve beraberindeki heyet, siyasi çalışmalarını YENİ Parti çatısı altında sürdürme kararı aldı. Geçiş süreci, CHP ilçe binasının kapısının kilitlenmesi ve YENİ Parti binasının açılmasıyla sembolik görüntülere sahne oldu.

Altay’da Onur Efe ve Ali Kızılkuyu tehlikesi
Altay’da Onur Efe ve Ali Kızılkuyu tehlikesi
İçeriği Görüntüle

“Bu bir son değil, yeninin başlangıcı”

CHP’den istifa kararını düzenlenen programda açıklayan İlçe Başkanı Arif Uyguner, partililerle ve Bayındırlı vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerin ardından bu kararı aldıklarını söyledi. Uyguner, kadın ve gençlik kollarına, ilçe örgütüne ve kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada tarihi bir karar için toplandık. Yaşanan süreci bugüne kadar istişare ederek değerlendirdik. Halkımızın sesini dinleyerek istifa kararı aldık. Bu bir son değil, yeninin başlangıcıdır. Parti içerisindeki kavgaları geride bırakıp binaları ve koltukları onlara bırakarak halkın içine ineceğiz. Geçim mücadelesi veren vatandaşlarımıza çare olacak ve iktidara yürüyeceğiz. Yeni partimiz hayırlı uğurlu olsun.”

Ekran Görüntüsü 2026 07 28 181910

Sakarsu: En kısa sürede ata ocağımıza dönmek ümidiyle

Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu da belediye meclis üyeleriyle birlikte CHP’den istifa ettiklerini açıkladı. Sakarsu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün yol arkadaşlarımla birlikte önemli bir kararı paylaşmak için buradayız. En kısa sürede ata ocağımıza geri dönmek ümidiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyoruz. Ben ve Bayındır Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri bugün itibarıyla partiden ayrılıyoruz. Yeni yolumuz ve yeni partimiz hayırlı uğurlu olsun.”

Bayindirda Hareketli Anlar Baskanlar C H P Kapisi Kilitleyip Y E N I Parti Kapisini Acti 395017 News Big

CHP binası kilitlendi, YENİ Parti binası açıldı

Programın en dikkat çeken anları CHP Bayındır İlçe Başkanlığı binası önünde yaşandı. İlçe Başkanı Arif Uyguner, parti binasının kapısını kilitleyerek partilileri YENİ Parti binasına yürümeye davet etti. Uyguner, kapıyı kilitledikten sonra, “Yeninin başlangıcına doğru yola çıkmak üzere burayı kilitledik. Hayırlısı olsun. Hep birlikte yeni partimize yürüyelim” dedi. Belediye meclis üyeleri ve partililerden oluşan kalabalık, kortej halinde YENİ Parti Bayındır İlçe Başkanlığı binasına yürüdü.

758751099 3704971799641873 3600441011650312442 N

Yeni binanın kapısını Sakarsu açtı

Korteji YENİ Parti ilçe binasının önünde Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu karşıladı. Sakarsu, yeni parti binasının kapısını anahtarla açarak beraberindeki partililerle içeri girdi. Alkışlar eşliğinde gerçekleşen açılışla birlikte Belediye Başkanı Sakarsu, İlçe Başkanı Uyguner, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla YENİ Parti’nin Bayındır’daki örgütlenme süreci resmen başlamış oldu.

Kaynak: AJANSLAR