Dokuz Eylül Gazetesi muhabiri Ömer Ceylan ve Dokuzeylül.com yönetmeni Fikret Yüce, Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmeye çalıştı. Ancak otobüsün gelmemesi nedeniyle, randevuya yetişemedi. Sağlıkçılar, "Bayraklı Şehir Hastanesi yolu, eziyet yolu" dedi.
3 yılda tamamlanması gerekirken, 10 yılda açılış aşamasına getirilen ve açılışı tam 8 kez ertelenen Bayraklı Şehir Hastanesi, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız hasta kabulüne başlamış, bu durum kent gündemine bomba gibi düşmüştü. Bayraklı rezerv alana yakın mesafede bulunan şehir hastanesiyle ilgili başta İzmir Tabip Odası olmak üzere birçok sağlıkçı ve kanaat önderi, hastanenin şehir merkezine uzak olması nedeniyle tedavi olmak isteyen vatandaşın ulaşım sorunu yaşayacağına dikkat çekmişti. Dokuz Eylül Gazetesi'nden Ömer Ceylan'ın haberine göre; ESHOT, hastaneye ulaşım için yeni bir hat güzergahına eklesede, ulaşım sorunu için yeterli olmadı. Dokuz Eylül Gazetesi muhabiri Ömer Ceylan, cildinde yaşadığı kaşıntı nedeniyle Bayraklı Şehir Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden 182'yi arayarak, ertesi gün saat 11.00'a randevu aldı. Dokuzeylül.com yönetmeni Fikret Yüce'yle birlikte, sabah 09.30'da Karşıyaka'dan yola çıkan Ceylan, önce İZBAN'la Bayraklı durağına gitti. Ardından Bayraklı İZBAN durağında inip, Bayraklı Şehir Hastanesi'ne giden 598 numaralı otobüse binebilmek için durakta beklemeye başladı. Yarım saaat bekledikten sonra otobüsün hala gelmemesi üzerine Ceylan ve Yüce, ESHOT'un sitesinden otobüsün sefer saatlerine baktıklarında, otobüslerin 15 dakika aralıkla olduğunu farketti.
VATANDAŞ SÖYLEDİ
O sırada, yanındaki bir vatandaşın, 'Otobüs, bu duraktan geçmiyor, Yunus Keskin Parkı Durağı'na gideceksiniz' demesi üzerine Ceylan ve Yüce, Yunus Keskin Parkı Durağı'na gidip, otobüsü orada beklemeye başladı. 15 dakika sefer aralığında gözüken 598 numaralı otobüs yarım saat geçmesine rağmen gelmemesi üzerine Ceylan, saat 11.00'a aldığı dermatoloji bölümü randevusuna yetişemedi. Yetişemediği için randevu saatini kaçıran gazetemiz muhabiri Ceylan'a 15 gün randevu yasağı getirildi.
'15 GÜN KAŞINTIM İLE BEKLEMEK ZORUNDAYIM'
Muhabirimiz Ömer Ceylan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Saat, 09.30'da yola çıktık. Önce Bayraklı'da ESHOT sitesinde, farklı bir durak adı yazmasına rağmen otobüsün o duraktan geçmediğini vatandaşlardan öğrendik. Ardından vatandaşın söylediği 'Yunus Keskin Parkı Durağı'na gittik. Durakta bulunan karekodu okuttuğumuz zaman, 15 durağın kaldığı yazıyordu. Sefer sıklığı ise 15 dakika olarak görünüyordu. Fakat yarım saat beklememize rağmen otobüs gelmedi. Otobüs gelmediği için sabah 11.00'a aldığım randevuya malesef yetişemedim. Yetişemediğim için ise bakanlık tarafından randevu yasağı getirildi. Yeni bir hastaneden randevu alabilmem için 15 gün beklemem gerekiyor. Cildimde kaşıntı olduğu için dermatoloji bölümünden randevu almıştım ancak ulaşımdan kaynaklı problemlerden dolayı 15 gün beklemek zorundayım."
'EZİYETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'
Birlik Sağlık Sen (Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Mevcut durumda, hastaneye ulaşım için tek yol olan, hastanenin önünden geçen çevre yolunun, hastane açılmadan önce sabah akşam tıkanmasını göz önüne almadan hastaneyi açmak, o yolu kullanan vatandaşlara, hastaneye gitmek isteyen hastalara ve personellere eziyetten başka bir şey getirmeyeceğini defalarca söyledik. Ayrıca, bu durum acil hastalar için çok riskli. Ulaşım sorunundan dolayı, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ambulansla hastaneye gidecek olan acil hastaların zaman kaybından dolayı hayati riske sebep olacağını ve hastanenin yol probleminin tek çözüm yolunun raylı ulaşım sistemi olduğunu ifade etmeye çalıştık. Şehir Hastanesi, şehir felaketine yol açacak" diye konuştu.
'KAMU YARARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'
İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak da, şu ifadeleri kullandı: "Hastanenin tam kapasite hizmet vermesiyle 75 bin civarı kişinin trafiğe çıkacağını varsayıyoruz. Dolayısıyla hastane hattında çok ciddi bir insan trafiği olacak. Böyle bir trafiği kaldıracak altyapı olup, olmadığı da hastaneyle ilgili başka bir tartışma konusu. Ulaşım, vatandaşın bütçesinde yer tutmaya başladı. Hasta ve yakınları açısından ulaşım problemleri de aşılmış gözükmüyor.İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin kamu yararına sağlık hizmeti üretecek bir şekilde kullanılması için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz.”