Edirne Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Filiz Gencan başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Celal Demir ile YENİ Parti Belediye Meclis Üyesi Asım Uyguner arasında tartışma çıktı. Toplantıda söz alan AK Partili Celal Demir, Edirne’de bazı mahallelerin belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadığını savundu. Demir’in sözlerine YENİ Partili Asım Uyguner karşılık verdi. İki meclis üyesi arasında başlayan sözlü tartışma bir süre devam etti.
Toplantı bitti, gerilim bitmedi
Meclis toplantısının sona ermesinin ardından iki isim arasındaki gerginlik salonda da sürdü. Celal Demir ile Asım Uyguner arasında bu kez itişme yaşandı. Araya diğer meclis üyeleri ve belediye personeli girerek tarafları ayırdı. İki meclis üyesi daha sonra çalışma arkadaşları tarafından salondan uzaklaştırıldı.
Tokat attığı iddiası
Olayın ardından Asım Uyguner, Celal Demir’in kendisine tokat attığını öne sürdü. Yaşananlara ilişkin görüntülerde ise Demir’in Uyguner’e yönelik “Sen kimsin lan” sözlerini kullandığı görüldü. Belediye meclisindeki tartışma ve ardından yaşanan itişme, toplantının en çok konuşulan anı oldu.




