Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Tarımsal Hibe Programı" çerçevesinde yetiştirilen 120 bin fide, çiftçilere dağıtıldı.
Üreticilere destek
Tarımsal sektöre katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen fide hibesinde 120 bin kışlık sebze fidesi üreticilerle buluştu. Dağıtım etkinliği, Mumcular Pazar Yeri'nde gerçekleşti ve etkinliğe Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, bölge muhtarları, ilgili belediye personeli ve üreticiler katıldı.
Geniş Fide Seçenekleri Ücretsiz Dağıtıldı
Kışlık fide hibe dağıtımında Bahçeyaka Mahallesi Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi'nde yetiştirilen 7 farklı çeşit fide dağıtıldı. Bu çeşitler arasında brokoli, karnabahar, lahana, pancar, turp, düz marul ve kıvırcık marul yer alıyor. Dağıtım, ÇKS'ye kayıtlı 120 üreticiye ve evde kendi üretimini yapmak isteyen birçok vatandaşa ücretsiz olarak gerçekleştirildi.
Bodrum Belediyesi Üreticilere Büyük Destek Sağlıyor
Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, hibe programı hakkında şunları söyledi: "2019 Eylül ayında Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras'ın önderliğinde Mumcular bölgesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün kuruluşunu gerçekleştirdik. Bu 4 yıl içinde Bodrum'da tarımsal kalkınma için çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda bir tarımsal kalkınma kooperatifinin kurulmasına karar verdik. Bugün geldiğimiz noktada Bodrum Belediyesi, tarım ürünlerini ve malzemelerini üreticilere sağlayarak, ekonomik zorluklarla mücadele eden üreticilere destek oluyor. Bu süreçte Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün teknik, idari ve emekçi personelinin büyük katkısı oldu. Belediye Başkanımız Ahmet Aras'ın liderliği de bu süreçte büyük öneme sahipti."
Üreticilerden İsmail Özgeldi, belediyenin sunduğu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü sayesinde bahçemde toprak analizi yapıldı. Bu analiz olmasaydı, bahçemde yetiştirdiğim fidanlar sağlıklı olmayabilirdi. Önce toprak analizi yapılıyor, ardından gübreleme işlemi gerçekleştiriliyor. Kendi üretimimi yapıyorum ve bu gerçekten büyük bir avantaj." şeklinde konuştu.
Üreticiler, düzenli olarak gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin kendileri için büyük önem taşıdığını ve belediyenin üreticilere sağladığı desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.