Litvanya Büyükelçiliği ve KENT-LAB (Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği) tarafından yürütülen “İklim Değişikliğiyle Mücadelede Öğrenme ve Ağ Kurma Aracı Olarak Türkiye-Litvanya İşbirliği Projesi” kapsamında, Litvanya Belediyeler Birliği, Litvanya Belediye Şirketleri Birliği ve Vilnius Teknik Üniversitesi'nden temsilciler, Bornovalı tarihçi Altan Altın ve belediye bürokratları eşliğinde Bornova’nın kültürel ve tarihi mirasını keşfederek iklim değişikliğiyle mücadelede örnek teşkil edecek projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Yeşil Enerji ve Dönüşüm

Ziyaretin ana teması olan "Yeşil Enerji ve Enerji Dönüşümü" başlığı altında, her iki taraf da bu konudaki iyi uygulamaları paylaşarak iklim değişikliğiyle mücadelede yenilenebilir enerji kullanımının artırılması ve enerji verimliliğinin teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ortak projeler geliştirme gerekliliği üzerinde duruldu.

Nefes darlığı şikayetiyle başvurdu; stentleme tedavisiyle sağlığına kavuştu Nefes darlığı şikayetiyle başvurdu; stentleme tedavisiyle sağlığına kavuştu

Başkan Eşki: “Uluslararası İşbirlikleri Yerel Yönetimleri Güçlendiriyor”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Jonava’dan gelen heyeti makamında ağırladı ve iki belediye arasında işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Başkan Eşki, uluslararası işbirliklerinin yerel yönetimler açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Küresel bir sorun olan iklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimlerin uluslararası işbirliklerine büyük ihtiyaç var. Jonava Belediyesi ile kuracağımız bu işbirliği, hem Bornova hem de Jonava için sürdürülebilir enerji çözümleri üretme noktasında önemli bir adım olacak" dedi. Ayrıca bu işbirliğinin, iklim değişikliğiyle mücadelede uyum ve azaltım süreçlerine de katkı sağlayacağını ifade etti.

KENT-LAB Nedir?

Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve politikalar doğrultusunda, özellikle Avrupa Kentsel Şartı, İnsan Hakları Kenti Deklarasyonu, Habitat III Yeni Kentsel Gündem ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde kentsel stratejiler üretmeyi amaçlayan bir dernektir. Dernek, yerelde kamu ve sivil toplum işbirliğini teşvik ederek, katılımcı demokrasi süreçlerini güçlendirmeyi, kentsel müşterekleri desteklemeyi ve yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.

Kaynak: BÜLTEN