Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 2020 yılı temmuz ayında başlatılan ve 4 yıl içinde 48 noktada kurulan mahalle mutfaklarında, 15 lira gibi sembolik bir ücret karşılığında 3 çeşit yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Profesyonel aşçılar tarafından Aşhane’de pişirilen doyurucu, hijyenik ve uygun fiyatlı yemeklere olan yoğun ilgi, gün geçtikçe artmaya da devam ediyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Özbek Cilasın, "İlk olarak 2020 yılında faaliyete geçen Mahalle Mutfaklarımız, kentin özellikle dezavantajlı noktalarında hız kesmeden faaliyetini sürdürüyor" diyerek, son 4 yıl içinde 3 milyona yakın yemeğin dağıtıldığını ve günden güne de talebin arttığını kaydetti.
Mersin’in merkez ilçelerinde 28, Tarsus’ta 17, Erdemli’de ise 3 Mahalle Mutfağı olduğunu söyleyen Cilasın, "Şu anda kent genelinde 48 noktada hizmet veren Mahalle Mutfaklarımızdan, vatandaşlarımız 3 çeşit yemeği 15 liraya alabilmektedir. Ayrıca hizmet alanımızı genişletmeye devam ediyoruz. Silifke’de kurulacak olan Aşhane’nin hazırlıkları başladı. Aşhanemizde, gıda mühendislerinin kontrolünde ve hijyenik koşullarda pişen yemekleri, tüm vatandaşlarımız en yakın mahalle mutfağından alıp yiyebilir" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin Mahalle Mutfakları’ndan faydalanan ve yemekleri çok lezzetli bulduğunu söyleyen emekli öğretmen Nimet Mercan, "Sadece kendi adıma değil, burada bulunan bütün vatandaşlar adına, bu hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Artan maliyetlerden dolayı, vatandaşın yemek pişirmekte zorlandığını kaydeden Mercan, Mahalle Mutfakları uygulamasının aile bütçesine büyük bir katkı sunduğunu vurgulayarak, "Buradaki insanların sosyo-ekonomik durumları ortada. Ben de hemen hemen her gün geliyorum. İnsanlar açlık sınırında yaşıyor. İnsanların bu halini gördükçe de, bu hizmetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyorum, hissediyorum ve yaşıyorum" ifadelerine yer verdi.