Ordu'da maden sondajına karşı köylülerden barikatı aşan direniş Ordu'da maden sondajına karşı köylülerden barikatı aşan direniş

Çağrı-İş Sendikası, İzmir'de faaliyet gösteren Kanadalı iletişim şirketi Telus International Digital'de örgütlenerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yetki aldı. Ancak şirket, Çağrı-İş'in yetkisine itiraz etti. Sendika ve işçiler, şirket önünde eylem yaparak "Anayasal hakkımıza saygı duy, Telus itirazı geri çek" çağrısında bulundu.

"Ucuz emek sömürüsüne karşıyız"

Eyleme destek veren DEM Parti MYK üyesi Musa Piroğlu, "Yabancı şirketler ucuz emek gücü garantisi alarak Türkiye'de çalışmaya başlıyor. Telus işçileri, insanca çalışma koşulları ve insanca bir yaşam istiyorlar" dedi. Piroğlu, örgütlülüğün kazanacağına ve işçilerin haklarını alacağına inandığını söyledi.

"Mobbinge ve düşük ücrete karşı örgütlendik"

Telus işçileri ve Çağrı-İş Sendikası adına konuşan Cihan Sezer, "Telus emekçileri, vardiyalı çalışma, mobbing, açlık sınırı altında ücret ve emek gaspına karşı sendikal örgütlenmeye gitti. Bakanlık da Çağrı-İş'e yetki verdi. Ancak şirket, yasal boşluklardan yararlanarak yetkiye itiraz etti ve süreci uzatmaya çalışıyor" dedi.

"Bir yandan PR yapıyorlar, bir yandan işçileri eziyorlar"

Sezer, "Telus International, bir yandan işçi dostu olduğunu söyleyerek PR çalışmaları yaparken, diğer yandan işçilerini eziyor, asansörleri bile tamir ettirmiyor. Bir yandan 'Sendikaya karşı değiliz' derken diğer yandan mahkemelere başvurarak sendikadan kurtulmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Çağrı-İş Sendikası, Telus yönetimine TİS masasına oturma çağrısında bulundu. Sezer, "Telus, Avrupa'daki işçilerinin sendikal haklarını tanırken, Türkiye'deki işçilerini köle gibi çalıştırıyor. İtirazı geri çekin ve TİS masasına oturun. Asgari ücretle değil, insanca yaşamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ