SEMİ TEKTAŞ/Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın makam aracına belediye otoparkında düzenlenen silahlı saldırının ardından Çiğli Belediyesi tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, saldırı sırasında Başkan Yıldız’ın araçta bulunmadığı ve olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin belediyenin güvenlik görevlilerinin hızlı müdahalesiyle etkisiz hale getirilerek yakalandığı ve emniyet güçlerine teslim edildiği bildirildi. Çiğli Belediyesi, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, saldırının nedeni ile varsa arkasındaki bağlantıların ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen adli sürecin yakından takip edileceğini açıkladı.
“Saldırıyı şiddetle kınıyoruz”
Belediyenin açıklamasında, Başkan Onur Emrah Yıldız’ı ve Çiğli Belediyesi’ni hedef alan saldırının kınandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Belediye Başkanımızı ve belediyemizi hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”
“Çalışmaktan alıkoymasına izin vermeyeceğiz”
Açıklamanın devamında, saldırının belediyenin hizmet çalışmalarını etkilemeyeceği vurgulandı.
Çiğli Belediyesi, “Hiçbir tehdit ve saldırının halkımıza hizmet etme irademizi zayıflatmasına, bizi ilçemiz için çalışmaktan alıkoymasına izin vermeyeceğiz.”







