BirGün Gazetesi'nin haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bize Audi’yi çok gördüler” açıklamasıyla yeniden eleştirilerin hedefi oldu. Erbaş’ın “Merkezde sadece 16 araç var” sözleri, Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) raporlarıyla çelişti. Rapora göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen araç sayısı 23 olarak kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, son dönemde lüks harcamalar, yurtdışı geziler ve beş yıldızlı otel organizasyonlarıyla gündeme gelirken, Başkan Erbaş’ın bu ifadeleri eleştirilerin dozunu artırdı.

Araç Sayısı Raporlarla Yalanlandı

Erbaş’ın iddiasına göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez yerleşkesinde 16 araç bulunuyor. Ancak TDV’nin raporları, bu sayının 23 olduğunu ortaya koydu. Raporda, 23 araçtan dokuzunun TDV Eğitim Yatırım A.Ş. üzerinden kiralanarak, kalan 14 aracın ise TDV mülkiyetinde olduğu ve “Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde” kullanıldığı belirtildi.

“Bin Müftü, 400 Makam Aracı” İddiası

Ali Erbaş, Türkiye’de toplamda bin müftü bulunduğunu, buna karşılık 400 makam aracı olduğunu ileri sürdü. Ancak Diyanet kaynakları, Erbaş’ın bu açıklamalarına tepki göstererek, “400 araç yalnızca resmi plakalı olanlar. Müftülere ait toplamda 600 araç daha var ve bu araçlar TDV şubeleri üzerinden alınmış durumda” dedi.

BDDK kredilerde risk ağırlığını düşürdü BDDK kredilerde risk ağırlığını düşürdü

BirGün’e konuşan bazı müftüler ise Erbaş’ın dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştığını belirterek, tartışmalarda müftülerin hedef gösterildiğini öne sürdü.

Kamudaki Araç Saltanatı Gündemde

Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen araçlarla ilgili tartışmalar, kamudaki genel araç saltanatını yeniden gündeme getirdi. Türkiye’de kamuya ait araç sayısının kiralık araçlar hariç 110 bini aştığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’na kayıtlı araç sayısının ise 408 olduğu ifade ediliyor.

Başkanlık ve bağlı birimlere ait araç sayısının fazlalığı, özellikle “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışı çerçevesinde eleştirilirken, bu durum vatandaşın tepkisini toplamaya devam ediyor.

Kaynak: haber merkezi