Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite araştırma Üniversitemizin tüm birimleri gibi Eğitim Fakültemiz de yetiştirdiği yetkin mezunları ile bağını hiçbir zaman koparmıyor. Ülkesine ve milletine gönülden bağlı, bilimi rehber alan donanımlı öğretmenler yetiştiren fakültemiz, bu mezunlarıyla sürekli iletişim halinde kalarak görev yaptıkları bölgelerle hem bilim hem de gönül köprüleri kuruyor. Topluma katkı misyonu doğrultusunda pek çok nitelikli sosyal sorumluk projesine imza atan fakültemiz yurdumuzun her köşesinden ilköğretim okullarıyla el ele veriyor ve iş birliği yapıyor. Üniversitemizin bilimsel altyapısını iş birlikleriyle hem akademiyle hem her düzeyde eğitim kurumuyla hem de toplumun farklı kesimleriyle buluşturuyor.  Çok önemli ve anlamlı bulduğum bu sosyal sorumluk projesine katkı veren mensuplarımızı tebrik ediyorum” dedi.

EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay ise İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle iş birliklerinin hız kesmeden devam edeceğini ifade ederek projede yer alan tüm öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Türkiye’nin dört yanından 300’ü aşkın katılımcı

Protokoller kapsamında üç ayrı proje yürütüldüğünü ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Göksu Çiçekli Koç, “Masal İstasyonu’, ‘Mektup Yolculuğu’ ve ‘Değerimiz Değerlerimiz’ projelerini yürüttük. Farklı illerde öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin etkileşim kurmalarını sağlamayı amaçlayan Masal İstasyonu projesinde, öğrenciler yaratıcı yazma becerilerini kullanarak farklı illeri gezen Hüma Kuşu’nun başından geçenleri anlattı ve projenin sonunda birlikte bir kitap meydana getirdi. Mektup Yolculuğu projesinde, farklı illerde öğrenim gören öğrencilerin mektup yazma konusunda gerekli bilgileri öğrenerek uygulamalı olarak birbirlerine mektup yazmaları sağlandı. Değerimiz Değerlerimiz projesi kapsamında ise öğrencilerin drama, masal, oyun vb. etkinlikler aracılığıyla belirlenen değerleri pekiştirmeleri ve değerler aracılığıyla etkileşim kurmaları amaçlandı. Projelere Türkiye’nin dört bir köşesindeki okullarımızdan 300’ü aşkın öğrenci ve veli katılım sağladı. Proje sonunda projede yer alan tüm öğrencilere Katılım Belgesi verildi. Yeni projeler ve yeni paydaşlarla iş birliğimiz devam edecek”  dedi.

“Üniversiteler ve okullarımız her zaman iç içe olmalı”

Proje sürecinde EÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığını ziyaret eden Batman-Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi ise, “Üniversiteler ve okullarımız her zaman iç içe olmalı. Okullarımızdan yükseköğretime gönderdiğimiz öğrencilerimiz, orada kendi alanlarında uzmanlaşarak bu kez öğretmen olarak okullarımıza dönüyor. Bu iş birliği sayesinde bağımız her geçen gün kuvvetlenecektir. Bize bu imkânı sağlayan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Başbay’a,  değerli hocamız Dr. Öğr. Üyesi Göksu Çiçekli Koç’a ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Ege Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği lisans programından mezun olup Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin rehberliğinde yürütülen projelerde;  Ağrı/Doğubayazıt 18 Mart İmam Hatip Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Esra Benli, Batman/Sason Yunus Emre Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Selçuk Sağlam, Çanakkale/Gökçeada İmam Hatip Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Meliha Yavaş, Gaziantep/Şehitkamil Karacaoğlan Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Büşra Al, Hakkari/Şehit Selahattin Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Çağlar Gülgen, İstanbul/Esenler Türk İsveç Kardeşlik Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Afranur Sarpsedefçi, Siirt/Kurtalan Ertuğrul Gazi Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Orhan Yıldız, Şanlıurfa/ Siverek Ertuğrul Gazi Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Mehmet Can Gündüz, Van/Gürpınar Bozyiğit Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Çisem Nur Sümer ve Van/Tuşba Güzin Dinçkök Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Hasan Acar gönüllü olarak yer aldı.