Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekli ve hak sahibini ilgilendiren zam farkı ödemelerine ilişkin tarihi açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, Emekli Sandığı kapsamında aylık alan vatandaşların 2026 yılı zam farkları ile harp ve vazife malullüğüne ilişkin 2025 yılı ek ödemeleri, 23 Ocak 2026 itibarıyla hesaplara yatırılacak.
Zam farkları için takvim netleşti
Bakan Işıkhan’ın verdiği bilgilere göre, Emekli Sandığı (4/C) statüsünde maaş alan emekliler ile birlikte malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan hak sahipleri de ödemelerden yararlanacak. Zam farkları ve ek ödemeler, herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın otomatik olarak yapılacak.
Milyarlarca liralık ödeme yapılacak
Açıklanan resmi verilere göre, 4/C kapsamında maaş alan 2 milyon 519 bin 790 kişiye, toplam 19,1 milyar liralık zam farkı ödemesi gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ayrıca, yeni aylık bağlanan 10 bin 321 kişiye toplam 2,7 milyar lira emekli ikramiyesi farkı ödenecek.

Harp ve vazife malullerine ek ödeme
Ödeme takvimi yalnızca emeklilerle sınırlı değil. Harp ve vazife malulleri ile bu kapsamdaki hak sahipleri de düzenlemeden faydalanacak. Buna göre, 58 bin 346 kişiye yönelik 2025 yılına ait toplam 1,8 milyar liralık ek ödeme de aynı tarihte hesaplara aktarılacak.

Ödemeler banka ve PTT üzerinden alınabilecek
Zam farkları ve ek ödemeler, hak sahiplerinin maaşlarını aldıkları banka hesaplarına veya PTT şubelerine yatırılacak. Yetkililer, ödeme sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm teknik hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.




