UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Aston Villa'ya deplasmanda 6-0 mağlup olan Fenerbahçe, Avrupa'da gecenin en çok konuşulan takımlarından biri oldu. Villa Park'ta oynanan karşılaşmada İngiliz ekibinin üstünlüğüyle karşılaşan sarı-lacivertlilerin aldığı farklı yenilgi, dünya basınında geniş yer buldu.

İngiltere'den Fransa'ya, Almanya'dan İspanya'ya kadar birçok ülkede spor gazeteleri karşılaşmayı manşetlerine taşırken, Fenerbahçe'nin savunma performansı ve Aston Villa'nın hücumdaki etkinliği öne çıkarıldı.

İngiliz basını: Türk devi yerle bir edildi

İngiliz gazetesi The Mirror, Aston Villa'nın Fenerbahçe karşısındaki etkili oyununa dikkat çekti. Gazete, Nicolas Jackson ve Ross Barkley'nin ikişer gol kaydettiği karşılaşmayı değerlendirirken, İngiliz temsilcisinin acımasız bir performans ortaya koyduğunu yazdı. Haberde, "Nicolas Jackson ve Barkley ikişer gol atarken Türk devi yerle bir edildi" ifadelerine yer verildi.

The Sun ise Aston Villa'nın sarı-lacivertlileri farklı mağlup etmesini ön plana çıkardı. Gazete, Jackson ve takım arkadaşlarının Villa Park'taki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Fenerbahçe'yi adeta darmadağın ettiğini belirtti.

BBC: Fenerbahçe çaresiz kaldı

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Aston Villa'nın Fenerbahçe karşısında elde ettiği 6-0'lık galibiyetin önemine dikkat çekti. BBC'nin değerlendirmesinde, İngiliz ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde sezonun ilk iç saha galibiyetini aldığı vurgulandı. Fenerbahçe'nin ise rakibinin etkili hücumları karşısında çaresiz kaldığı ifade edildi.

The Telegraph da Aston Villa'nın mücadeleyi başından sonuna kadar kontrol ettiğini ve oyunun üstünlüğünü elinde tuttuğunu yazdı.

The Guardian: Hiçbir varlık gösteremedi

İngiliz basınının önde gelen gazetelerinden The Guardian, Aston Villa'nın Fenerbahçe karşısında Şampiyonlar Ligi tarihindeki en farklı galibiyetine ulaştığını belirtti. Gazetenin değerlendirmesinde, "Türk temsilcisi, ev sahibi ekibin Premier Lig kalitesindeki hücum hızı ve fiziksel üstünlüğü karşısında hiçbir varlık gösteremedi" ifadeleri kullanıldı.

Fransız basınından ağır eleştiri

Fenerbahçe'nin 6-0'lık yenilgisi Fransa'da da geniş yankı buldu. Foot Mercato, karşılaşmayı "Aston Villa rakibini tam anlamıyla ezip geçti" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

İzmirli judocunun hedefi Los Angeles! Engelleri madalyaya dönüştürdü
İzmirli judocunun hedefi Los Angeles! Engelleri madalyaya dönüştürdü
İçeriği Görüntüle

Fransız spor sitesi, İngiliz ekibinin takım oyunu ve hücumdaki üstünlüğüyle Fenerbahçe'ye ağır bir yenilgi yaşattığını belirtti. L'Equipe ise "Aston Villa, Fenerbahçe'yi yıktı" ifadesini kullanarak İngiliz temsilcisinin sahadaki üstünlüğünü öne çıkardı.

"Belki de Avrupa Ligi'nde oynamayı tercih ederdi"

Fransız futbol dergisi So Foot tarafından yapılan değerlendirme ise en dikkat çekici yorumlardan biri oldu. Dergi, Fenerbahçe'nin Aston Villa karşısındaki ağır yenilgisini şu sözlerle değerlendirdi:

"Lyon'u eleyen Fenerbahçe, bu akşam belki de Avrupa Ligi'nde oynamayı tercih ederdi. Guendouzi'nin takım arkadaşları, Aston Villa karşısında ezici bir yenilgiye uğradı."

İspanyol basını: Aston Villa buldozer gibiydi

İspanya'nın önde gelen spor gazetelerinden AS, Aston Villa Teknik Direktörü Unai Emery'nin takımının performansını övdü. Gazete, "Unai Emery'nin takımı, Türk takımı karşısında adeta bir buldozer gibiydi" değerlendirmesinde bulundu.

AS'ın Fenerbahçe için kullandığı "Eski ihtişamını yitirmiş yıldızlarla dolu Fenerbahçe, Aston Villa'ya rakip olamadı" ifadesi de dikkat çekti. Alman spor dergisi Kicker ise Aston Villa'nın Fenerbahçe karşısında ezici bir galibiyet elde ettiğini yazdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ