Gazeteci Fatih Ergin, 27 Eylül gecesi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla evinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ergin, savcılık işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Ergin'in avukatı Sibel Sevinç Deveci Özçelik, tutuklama kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.
Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterildi
Ergin'in gözaltına alınmasına, eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Turgay Tamer hakkında yaptığı paylaşımın gerekçe gösterildiği öğrenildi. Büyükçekmece'deki evinde ölü bulunan Tamer'i paylaşımında Adli Tıp çalışanı olarak nitelendiren Ergin hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 217/A maddesinde düzenlenen halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve 218. maddesi kapsamında basın ve yayın yoluyla işlenme hükümleri doğrultusunda işlem başlatıldı.
Avukatından tutuklama açıklaması
Gözaltı kararını da duyuran avukat Özçelik, ilk açıklamasında müvekkilinin çağrılması durumunda ifade vermeye geleceğini belirterek gözaltı yöntemine tepki göstermişti. Ergin'in hâkimlik tarafından tutuklanmasının ardından Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kararı doğruladı. Gazeteci Fatih Ergin, 2026 yılının ocak ayında da gözaltına alınmış, hakkındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakılmıştı.




