2023 yılında gelen 2 zam yani fiyat güncellenen son güncel Doğum Kontrol Hapı Fiyat Listesi 2023  En etkili doğum kontrol hapı, Yeni başlayanlar için doğum kontrol hapı, Yasmin doğum kontrol hapı, En iyi doğum kontrol hapı, Yasmin doğum kontrol hapı fiyatı, Yazz doğum kontrol hapı, Ilk kez doğum kontrol hapı nasıl kullanılır? Doğum kontrol hapı hangisi daha iyi? En iyi doğum kontrol hapı nasıl kullanılır? Doğum kontrol hapının fiyatı ne kadar? Ertesi gün hapı nasıl kullanılır? Ertesi gün hapı ne zaman alınmalı kesin çözüm mü? Ertesi gün hapı fiyatı 2023 Ertesi gün hapı ne zaman alınmalı? Ertesi gün hapı nasıl kullanılır? marka isimleri nelerdir? Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertesi gün hapı hangisi daha iyi? Ertesi gün hapının etkisi nedir?  Ertesi gün hapı kullananların Yorumları Ella ertesi gün hapı fiyatı 2023 5 günlük ertesi gün hapı En etkili ertesi gün hapı Ella ertesi gün hapı fiyatı 2023 Ella ertesi gün hapı kullananlar Norlevo ertesi gün hapı fiyatı Ertes 72 ertesi gün hapı fiyatı haberimizi okumaya devam edin!

Doğum kontrol hapı, kadınların hamile kalmalarını önlemek için kullanabilecekleri bir tür hormonal kontraseptiftir. Bu haplar, östrojen ve progesteron hormonlarını içerir ve kadının yumurtlama sürecini durdurarak veya yumurtlamayı geciktirerek hamile kalma olasılığını azaltır. Doğum kontrol hapı, düzenli olarak alındığında yüksek bir etkinlik oranına sahiptir ve çoğu kadın için güvenlidir.

Doğum kontrol haplarının kullanımı, kadınların istenmeyen gebelikleri önlemelerine yardımcı olabilir ve aynı zamanda adet döngüsünü düzenleyebilir. Bazı kadınlar, aşırı adet kanaması, adet ağrısı, premenstrüel sendrom (PMS) ve akne gibi problemleri tedavi etmek için doğum kontrol hapı kullanabilirler.

Doğum kontrol haplarının yan etkileri arasında bulantı, baş ağrısı, göğüs hassasiyeti, kilo alımı, ruh hali değişiklikleri ve düşük libido yer alır. Ancak, çoğu kadın için bu yan etkiler hafif ve geçicidir ve doğru dozda doğum kontrol hapı kullanımı genellikle güvenlidir.

Doğum kontrol hapları, bir reçete ile eczanelerden temin edilebilir ve doğru kullanımı önemlidir. Haplar her gün aynı saatte alınmalıdır ve unutulmamalıdır. Doğum kontrol hapları, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir ve bu nedenle bir doktorla konuşulması önerilir.

Sonuç olarak, doğum kontrol hapı, istenmeyen gebelikleri önlemek için kadınlar tarafından kullanılan bir hormonal kontraseptiftir. Doğru kullanıldığında etkili ve güvenlidir, ancak bir doktorla konuşulması önerilir ve yan etkileri olabilir.

Doğum Kontrol Hapı Fiyat Listesi Eylül 2023

Güncel Doğum Kontrol Hapı Fiyatları

Doğum Kontrol Hapı İsimleri – Doğum Kontrol Hapı Fiyatı

  • Abalevo 1.5 mg 1 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 348,55 TL
  • Cerazette 75 Mikrogram 28 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 207,45 TL
  • Depo-Provera 150 mg/ml Ertesi Gün Hapı fiyatı: 68,91 TL
  • Desirett 75 mcg 28 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 207,45 TL
  • Desolett Doğum Kontrol Hapı 21 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 154,63 TL
  • Dienille Doğum Kontrol Hapı 2 mg/0.03 mg 21 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 189,93 TL
  • Drosetil Doğum Kontrol Hapı 3 mg/0.03 mg 21 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 250,69 TL
  • Drospera 3 mg/0.02 mg 24+4 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 261,17 TL
  • Ella 30 mg 1 Tablet (ertesi gün hapı) Ertesi Gün Hapı fiyatı: 416,47 TL
  • Ertes 72 1.5 mg 1 Tablet (ertesi gün hapı) Ertesi Gün Hapı fiyatı: 348,55 TL
  • Ginera Doğum Kontrol Hapı 21 Draje Ertesi Gün Hapı fiyatı: 215,34 TL
  • Implanon 68 mg 1 İmplant Ertesi Gün Hapı fiyatı: 3.236,72 TL
  • Josei 30 mg 1 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 416,47 TL
  • Leverette Doğum Kontrol Hapı 21 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 167,81 TL
  • Mesigyna Kullanıma Hazır Enjektör Ertesi Gün Hapı fiyatı:232,38 TL
  • Microgynon 21 Draje (Doğum Kontrol Hapı) Ertesi Gün Hapı fiyatı: 228,08 TL
  • Miranova 21 Draje (Doğum Kontrol Hapı) Ertesi Gün Hapı fiyatı: 190,46 TL
  • Myralon Doğum Kontrol Hapı 21 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 169,26 TL
  • Nexplanon 68 mg İmplant Ertesi Gün Hapı fiyatı: 3.236,72 TL
  • Qlairista Doğum Kontrol Hapı 28 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 254,79 TL
  • Ulpisad 30 mg 1 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 402,97 TL
  • Yasmin 63 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 642,43 TL
  • Yasmin Doğum Kontrol Hapı 21 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 250,69 TL
  • Yazz Doğum Kontrol Hapı 24+4 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 261,17 TL
  • Yazz Doğum Kontrol Hapı 3 Adet 24+4 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 642,23 TL
  • Zlynda 4 mg 28 Tablet Ertesi Gün Hapı fiyatı: 241,67 TL

Doğum Kontrol Hapı Fiyatı 15 Eylül 2023 güncellenmiştir.

Ertesi gün hapı nedir?

Ertesi gün hapı hakkında birçok soru geliyor. Gün sonu hapı, ertesi sabah hapı, 72 saat hapı veya ilişki sonrası hapı olarak da bilinir. Ertesi gün hapı, acil doğum kontrol yöntemi olarak bilinir ve pek çok araştırmaya konu olur.

Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapı nasıl kullanılır? Ertesi gün hapı fiyatları Ertesi gün hapının yan etkileri var mı? Yoksa hasar var mı? Ertesi gün hapının markası? Bunun gibi sorular sıklıkla sorulur. Bu yazıda ertesi gün hapı ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulacaksınız.

Ertesi gün hapı veya seks sonrası hapı ne için kullanılır?

Ertesi gün hapı, korunmasız cinsel ilişki sonrası istenmeyen gebelikleri önlemek için kullanılan ilaçlara verilen genel bir isimdir. Bu ilaçların içerikleri hormonal kökenlidir. Genellikle yüksek doz progesteron hormonu ve türevleri bu ilaçların ana etken maddeleridir. Yumurtanın yumurtalıktan dışarı atılmasını ve spermin yumurtayı döllemesini engelleyerek gebelik oluşumunu engeller.

Ertesi gün hapı nasıl kullanılır? Ertesi gün hapı ne zaman alınmalı kesin çözüm mü?

Ertesi gün hapını ne kadar süre sonra almalısınız? Ertesi gün hapı kullanımı oldukça kolaydır. Piyasadaki ilaçlarda tek tablet var, bu tablet adet döneminiz boyunca her an içilebilir. Seksten sonra mümkün olan en kısa sürede içilmelidir. Piyasadaki ertesi gün haplarından birinin 72 saat (3 gün), diğerinin ise 120 saat (5 gün) içinde kullanılabileceğini belirtiyorlar.

Ertesi gün hapları sıradan doğum kontrol hapları değildir. Sadece acil kontraseptiftir. Önce ilacı alıp sonra cinsel ilişkiye girerseniz hamileliği engellemez. Düzenli doğum kontrolü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, doğum kontrol yöntemleri ile ilgili yazımızı okumanızı öneririm.

Ertesi gün hapları pek kullanılmaz. Bu nedenle her adet döneminde bir kez kullanmak güvenlidir. Tekrar tekrar kullandığınızda güvenliği azalır ve adet döngünüz etkilenir.

Ertesi gün hapının markaları/isimleri nelerdir?

Ertesi gün hapı mı yoksa hangi ilaç markası daha iyi sorusu sıkça sorulur. Ertesi gün hapları piyasada farklı etken maddeler ve isimlerle satılmaktadır. Bu konuda bilgi almak son derece basittir.

  • Ella,
  • Ertes72,
  • Norlevo,
  • Postpill One.

Eczaneye başvurduğunuzda eczacılar size bu konuda yardımcı oluyor. Tek yapmanız gereken eczaneye gidip ertesi gün hapı için eczacıdan yardım istemek.

Milyonlarca kişiye tüberküloz teşhisi konuldu Milyonlarca kişiye tüberküloz teşhisi konuldu

Ertesi gün hapı ne kadar süre etkilidir? Ertesi gün hapı ne zaman etkisini gösterir?

Ertesi gün hapı ne kadar süre etkilidir? Ertesi gün hapı kaç günde kullanılır? Ertesi gün hapının işe yarayıp yaramadığını nasıl anlarsınız? sıkça sorulan sorulardır. Bu süre kullandığınız ilacın içeriğine göre değişiklik gösterebilir. Şu anda piyasada iki marka ertesi gün hapı var. Birinde ilacın etkisi ilişkiden 72 saat yani 3 gün sonra, diğerinde ise 120 saat yani 5 gündür. Eczacınız bu konuda size yardımcı olacaktır.

Etik ve yasal kurallar nedeniyle burada marka belirtemiyoruz. Bu ilaçların etkinliği zaman sınırı içinde olsa da, en iyisi bunları seksten sonra mümkün olan en kısa sürede kullanmaktır. Çünkü ilişkiden sonra ne kadar çok zaman geçerse ilaçların etkinliği o kadar azalır.

Ertesi gün haplarının işe yarayıp yaramadığını öğrenmenin tek yolu, adet görmenizi beklemektir. Adetiniz 3 gün sürerse, idrarda gebelik testi yaptığınızdan emin olun.

İstenmeyen gebeliklerin önlenmesi adına acil kontrasepsiyon ilaçlarının kullanılabileceği durumlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Kondom yırtılması
  • Düzenli kullanılan doğum kontrol yönteminin atlanması
  • Kullanılan diğer ilaçlara bağlı olarak mevcut kontrasepsiyon yönteminin yeterliliğine dair şüphe duyulması
  • Korunmasız cinsel ilişki sonrası
  • Cinsel saldırı sonrası

Ertesi gün hapının sağladığı korumanın özellikle preovulasyon olarak ifade edilen yumurtlama öncesi dönemde oldukça yüksek olduğu kabul edilir. Bu durumun nedeni ise bu ilaçların aynı zamanda rahim boynu (serviks) bölgesindeki salgıları artırarak sperm hücrelerinin yumurta hücresinin bulunduğu bölgeye geçişini engelleyebilmesinden kaynaklanır.

Ertesi Gün Hapının Yan Etkileri Nelerdir?

Ertesi gün hapı, planlanmamış gebeliklerin oluşumunu engelleme konusunda oldukça etkilidir. Korunmasız olarak girilen ilişkinin hemen ardından alındığında maksimum koruma sağlayan ilacın başarı oranı, cinsel ilişki üzerinden zaman geçtikçe düşer. Gebeliği engellemek için yüksek dozda progesteron hormonu içeren ertesi gün hapı, doğum kontrol yöntemi gibi kullanıldığında pek çok yan etkiye yol açabilir. Ayrıca tek kullanımda dahi âdet düzensizliği, bulantı ve kusma gibi semptomların görülmesine sebep olabilir. Kullanılan ilacın türüne bağlı olarak oluşacak adet düzensizliği, döngünün kısalması ve uzaması veya adet dönemleri arasında lekelenmeler oluşması şeklinde ortaya çıkabilir. İlaç alındıktan sonra ilk 2 saatte kişinin kusması durumunda, ilacın koruyucu etkisi olmayabilir. İlaç kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan şikayetlerin devam etmesi durumunda ise en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. 

Ertesi gün hapı içeriğindeki yüksek miktardaki hormon ve hormon kullanımına bağlı olarak görülen yan etkilerden dolayı bir aylık zaman diliminde bir kereden fazla kullanılmamalıdır.  Hormon kullanımın ayrıca kilo aldırmaya yol açtığı da bilinir. Obezite cerrahisi tedavisinin ardından pek çok hastaya yüksek hormonal değişiklik önerilmez. Bu kapsamdaki hasta grupları da ertesi gün hapı kullanımından kaçınabilir. Aynı ay içinde birden fazla korunmasız ilişkiye girilmesi durumunda ya da uzun vadeli ertesi gün hapı kullanıma bağlı olarak kişinin hormonal düzeni alt üst olabilir.

Vücutta yer alan tüm sistemlerin haberleşmesini ve bir uyum içinde çalışmasını sağlayan hormonlardaki düzensizlik pek çok sağlık problemine yol açabileceği gibi ilacın uzun süreli kullanımına bağlı olarak ertesi gün hapı zararları olarak bilinen, adet düzeninin bozulmasına, kalp damar hastalıklarına ve onkoloji ile ilgili tedavileri gerektiren kanser türlerinin oluşumuna da neden olabilir. Ertesi gün hapı yan etkileri nedeniyle yalnızca gebelik riski bulunan ve korunmasız olarak girilen cinsel ilişkilerden sonra ve en fazla ayda yalnızca 1 kez kullanılmalıdır. İstisnai olarak ilacın alınmasını takiben ilk 2 saat içerisinde kişi kusarsa bir doz daha ilaç kullanması gereklidir. İlacın diğer yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Göğüslerde hassasiyet
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Bulantı-kusma
  • Karın ağrısı ve kramplar
  • Hâlsizlik
  • Şişkinlik
  • Ara kanama
  • Lekelenme
  • Karın ağrısı

Baş ağrısı ve bulantı gibi yan etkiler birkaç gün içerisinde gerileme gösterir. Ertesi gün hapının kullanımı ile bir sonraki menstruasyon kanamasının 1 hafta ertelenebileceği veya kanamanın normalden daha şiddetli olabileceği unutulmamalıdır. Tüm bu yan etkiler genellikle ilacın alınmasını takiben olan bir sonraki adet kanaması için geçerlidir. Bazı kadınlarda ilacı kullanımı takiben hafif bir vajinal kanama meydana gelebilir ve bu durum genellikle 3 gün içerisinde sonlanır. Ağır şiddetli kanama veya kanamanın 3 günden fazla devam etmesi halinde sağlık kuruluşlarına başvurarak hekimlerden destek almanız önerilir.

Tüm acil kontrasepsiyon ilaçlarının aşırı kilolu ve obez kişilerde daha az etkili olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çeşitli çalışmalar ertesi gün hapı kullanan vücut kitle indeksi 30 ve üzerindeki kadınların obez olmayan ve bu ilaçları kullanan kadınlara göre 3 kat daha fazla hamile kaldığını göstermiştir. Bu nedenle özellikle aşırı kilolu kişilerde acil kontrasepsiyon tedavisi yerine bakır gibi çeşitli maddeler içeren rahim içi araçların (RİA) kullanımı daha uygun olabilir.

Bazı risk grubundaki kadınlara hekimleri tarafından inme, kalp krizi, pıhtı oluşumu ya da benzeri kardiyovasküler problemlere zemin hazırlayabileceği nedeniyle doğum kontrol haplarını kullanmaması gerektiği belirtilmiş olabilir. Bu durum tek seferlik kullanılan acil kontrasepsiyon ilaçları için geçerli olmayıp her gün kullanılan doğum kontrol haplarına göre bu tarz rahatsızlıklar açısından aynı riski oluşturmadığının bilinmesi önemlidir.

Bu ilaçların uzun vadedeki yan etkileri konusunda yapılan çalışmalar herhangi bir probleme yol açmayacaklarını gösterir. Acil kontrasepsiyon haplarının genel olarak çalışma mantığı ovulasyonun önlenmesidir. Serbest hale geçmiş ve döllenmiş yumurta üzerinde veya döllenip rahim içi duvara yerleşmiş olan yumurta varlığında bu ilaçların kontraseptif etki gösteremeyeceği unutulmamalıdır.

Ertesi Gün Hapının Kullanımı Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

Acil kontrasepsiyon ilaçlarının kullanımını takiben sonraki olası gebeliklerin önlenmesi adına öncesinde kullanılan doğum kontrol yöntemlerini uygulamaya devam edilmesi önerilir. Ertesi gün ilaçlarının düzenli bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasından kaçınılması gerekir. Acil kontrasepsiyon ilaçları uzun süreli bir koruma sağlamaz. Ertesi gün hapının kullanımını takiben sonraki günlerde korunmasız cinsel ilişkiye girilmesi gebeliğin gerçekleşmesi açısından riskli kabul edilir. Bu nedenle bir sonraki cinsel aktivite öncesinde diğer doğum kontrol yöntemi uygulamalarına başlanması gerekir.

İlaç kullanımını takiben 1 ay sonrasında veya normal adet döngüsünün geciktiği durumlarda gebelik testi ile mevcut durumun aydınlatılması sağlanabilir. Adet gecikmesi ve gebelik testinin negatif olduğu durumlarda 1-2 haftalık gecikme de olsa menstruasyonun gerçekleşmesi beklenebilir. Sağlık kuruluşlarına başvuru sonrasında altta yatan gebelik durumunun aydınlatılması için hekimler tarafından kullanılan idrar ve kan analizleri diğer gebelik testlerine göre olası hamileliğin daha erken tespit edilmesini sağlayabilir.

NOT: Bu tür ilaçların bir çok yan etkileri vardır, doktora muayene olup size uygun olanı almanız önerilir.