Muğla Büyükşehir Belediyesi projeden daha fazla vatandaşın yararlanması için kapsam alanını genişletiyor. Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi, 9-45 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısının ikinci başvurularını başlattı. İlk projede 9-26 olan yaş aralığını Büyükşehir Belediyesi, daha fazla vatandaşa ulaşmak için 9-45 yaş aralığına çıkardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin HPV aşısı başvurularına Muğla’da ikamet eden, herhangi bir kamu kurumundan sosyal yardım alan veya bu yaş aralığında olup şehit-gazi yakını olan, yine bu yaş aralığında yüzde 40 ve üzerinde engelli raporu bulanan 9 ve 45 yaş aralığındaki kadın ve kız çocukları yararlanacak. Başvurular için belirtilen adreslere ve [email protected] adresine belgelerle veya bireysel olarak başvuru yapılabilecek.

BAŞVURULAR, BİREYSEL VE İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Muğla Büyükşehir Belediyesi HPV Aşısı için bireysel başvuru yapmak için il genelinde dokuz merkez belirledi.

Vatandaşlar; Bodrum'da Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı Bitez Kavşağı No:144/1, Milas’ta Cumhuriyet Mahallesi Halil Bey Bulvarı No:151/A, Yatağan’da Konak Mah. Nevzat Özsoy Cad. No:34/1, Menteşe’de Emirbeyazıt Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı No:14 2 Nolu Hizmet Binası, Marmaris’te Armutalan Mah. Belediye Caddesi No:4, Datça’da İskele Mahallesi Çevre Yolu Caddesi No:1/A, Ortaca’da Beşköprü Mahallesi Atatürk Bulvarı No:100, Fethiye’de Cumhuriyet Mahallesi 501. Sokak No:7/A, Seydikemer’de Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Cad. No.23/B adreslerindeki Büyükşehir sağlık birimlerine kimlik fotokopisi, herhangi bir kurumdan sosyal yardım aldığını belgeleyen evrak veya engelli raporu %40 ve üzeri, şehit yakını olduğunu belirten evraklar ile başvuru yapabilecekler.

Bireysel başvuru yerine internet üzerinden başvuru yapacaklar ise [email protected] mail adresine belgeleri gönderebilecekler.

Kaynak: İGFA