CHP Urla’da toplu istifa: İktidar yolculuğuna ‘Yeni Yol’
CHP Urla’da toplu istifa: İktidar yolculuğuna ‘Yeni Yol’
İçeriği Görüntüle

CHP’de mutlak butlan kararının ardından başlayan siyasi hareketlilik İzmir’de yeni bir aşamaya geçti. Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, siyasi çalışmalarını Özgür Özel liderliğinde kurulan YENİ Parti çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı.

Başaran, bugün saat 14.00'te Beydağ Kültür Merkezi'nde düzenlenecek basın toplantısıyla hem kendi istifasını hem de ilçe örgütü ve belediye meclis üyelerinin kararını kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.

İlçe örgütü de istifa ediyor

Başaran'ın açıklamasına göre yalnızca belediye başkanlığı düzeyinde değil, CHP Beydağ İlçe Başkanlığı ve yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile belediye meclis üyeleri de YENİ Parti saflarında siyaset yapma kararı aldı.

Böylece Beydağ'ın da YENİ Parti'ye katılan belediyeler arasına eklenmesi bekleniyor.

"İçimiz kan ağlayarak ayrılıyoruz"

Kararını yazılı açıklamayla duyuran Şakir Başaran, CHP'den ayrılmanın kendileri açısından kolay olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bayrağıyla yıllarca meydanları doldurduğumuz, içinde büyüdüğümüz partimizden içimiz kan ağlayarak ayrılıyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde; YENİ bir yoldan, hep birlikte aynı iktidar hedefine beraber yürümek üzere; Beydağ İlçe Başkanlığı ve yönetimi, Gençlik Kolları ve yönetimi, Kadın Kolları ve yönetimi, meclis üyelerimiz ile birlikte faaliyetlerimize YENİ Parti'de devam etmek üzere istifa ediyoruz."

Basın toplantısı bugün yapılacak

Başaran, tüm partilileri ve vatandaşları saat 14.00'te Beydağ Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek basın açıklamasına davet etti.

Açıklamasında siyasi mücadelelerinin farklı bir çatı altında devam edeceğini vurgulayan Başaran, şu değerlendirmede bulundu:

"Mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet için, demokrasi için, adalet için ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkmak için sürecektir."

Beydağ'da yapılacak açıklamanın ardından CHP'den ayrılan belediye başkanları ve ilçe örgütlerine bir yenisinin daha eklenmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ