Karabağlar Belediyesi çalışanları, bu kez hizmet verdikleri alanlardan farklı bir sahnede buluştu. Karabağlar Kent Tiyatrosu bünyesinde hazırlanan “Bardakçı Baba” adlı oyun, belediye çalışanlarından oluşan kadrosuyla ilk kez izleyici karşısına çıktı.

Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk gösterime Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay da katıldı. Komedi türündeki oyun, salonu dolduran izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilirken, gösterimin sonunda oyuncular uzun süre alkışlandı.

Belediye çalışanları sahnede buluştu

Karabağlar Belediyesi’nin ilk personel tiyatrosu olma özelliği taşıyan “Bardakçı Baba”, çalışanların farklı yeteneklerini ortaya koyduğu bir proje olarak hayata geçirildi.

Oyunun senaryosu Yunus Emre Gümüş tarafından kaleme alınırken, yönetmen koltuğunda Onur Çatal yer aldı. Koreografisi Nejla Özge Alban, müzikleri ise Engin Bayrak tarafından hazırlanan oyunda belediye çalışanları oyuncu olarak sahne aldı.

Oyuncu kadrosunda Nevaf Bilmen, Burcu Gülbey, Engin Serep, Ersoy Aslan, Demet Emiroğlu, Mine Tomakinoğlu Otluoğlu, Bülent Kalender, Hatice Baran ve Tolga Canagir yer aldı.

Bardakçı Baba Personel Tiyatrosu (1)

Mahalle kültürüne mizahi bakış

“Bardakçı Baba”, günümüzde değişen alışveriş alışkanlıklarının mahalle yaşamına etkisini mizahi bir dille ele alıyor.

Bornova’da eğitim yatırımlarına yeni halka: Altındağ’a BELGEM şubesi geliyor
Bornova’da eğitim yatırımlarına yeni halka: Altındağ’a BELGEM şubesi geliyor
İçeriği Görüntüle

Alışveriş merkezleri ve zincir marketlerin geleneksel mahalle kültürü üzerindeki etkisini farklı karakterler üzerinden anlatan oyun, günlük yaşamdan tanıdık unsurları sahneye taşıyor.

Oyunun hazırlık sürecinde de belediye çalışanları aktif rol aldı. Dekor, afiş tasarımı ve sahne hazırlıkları gibi birçok aşamada kurum çalışanlarının emeği bulunurken, farklı müdürlüklerde görev yapan personel tiyatro çalışması için ortak bir üretim sürecinde buluştu.

“Karabağlar’a bir hayat, bir nefes verdiler”

Gösterimin ardından sahneye çıkan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, oyuncuları ve emeği geçen tüm ekibi kutladı.

Personel tiyatrosunun göreve başladıkları dönemde kurdukları hedeflerden biri olduğunu belirten Kınay, ortaya çıkan çalışmanın beklentilerinin ötesinde olduğunu ifade etti.

Kınay, “Personel tiyatrosu yapar mıyız dediğimizde ‘Yaparız’ demiştik. Ama bu kadar profesyonel ve kısa sürede böyle bir adım atılması benim hayalimin çok ötesinde. Karabağlar’ın öyle güzel değerleri, ekibimizin öyle büyük bir gücü var ki bütün zorluklara rağmen kendi mucizelerini yaratıyor” dedi.

Belediye çalışanlarının yalnızca görevlerini yerine getirmekle kalmadığını vurgulayan Kınay, “İşlerini ve sorumluluklarını sürdürürken Karabağlar’a bir hayat, bir nefes daha verdiler. Eğitmenlerimize, oyuncularımıza, dekorundan sahnesine, afişinden hazırlık sürecine kadar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İkinci gösterim eylül ayında

İlk gösterimiyle izleyicilerden büyük beğeni alan “Bardakçı Baba”, yeni gösterimleriyle tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Oyunun ikinci gösterimi, eylül ayında Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Bülteni