Konya Manisa arası kaç Km? Manisa Konya arası kaç kilometre ve kaç saat sürer? Konya Manisa arası kaç Km? Manisa Konya arası kaç kilometre ve kaç saat sürer?

Washington Üniversitesi’nden doğa bilimci John Marzluff, yaptığı araştırmalar sonucunda kargaların insan yüzlerini tanıyabildiğini ve 17 yıl boyunca kin tutma kapasitesine sahip olduklarını belirledi. Marzluff, 2006’da başlattığı deneyde, kargaları ağ ile yakalarken bir maske takarak onları serbest bıraktı. Yıllar içinde aynı maskeyi taktığında kargaların çığlıklarla tepki verdiğini gözlemledi. Olaydan 7 yıl sonra bile kargalar Marzluff’a karşı daha sert tepki gösterdi, karga gruplarının yarısı onu hedef aldı.

KARGALAR KIZGINSA UZUN SÜRE KİN TUTABİLİYOR

Kargalarla benzer bir deney yapan Viyana Üniversitesi’nden Christian Blum, kargaların kuzeni kuzgunlarla çalışarak, kuşların kendilerini tehdit edenleri hafızalarına kazıdıklarını gözlemledi. Blum, bu deney sonrasında kargaların uzun süre kin tutma konusunda başarılı olduklarını söyledi.

SALDIRILAR GÜNLÜK HAYATA YANSIYOR

Seattle’da yaşayan Gene Carter, bir nar bülbülünü kargaların saldırısından kurtardığı için hedef haline geldiğini ve kargaların her gün onu otobüs durağında beklediğini, evine kadar pike yaparak saldırdıklarını anlattı. Carter, taşınana kadar saldırıların devam ettiğini belirtiyor.

Uzmanlara göre, karga saldırıları genellikle ilkbahar ve yaz başında yavrularını koruma içgüdüsüyle gerçekleşse de, diğer saldırıların nedeni halen açıklanamıyor.

KARGALARLA İYİ GEÇİNMENİN YOLLARI

2015 yılında, Marzluff, kargalarla iyi geçinmek isteyenlere yönelik “ödüller konusunda tutarlı olun” önerisinde bulunmuştu. Marzluff’un araştırmasına göre, insanlar ve kargalar arasında karşılıklı bir ilişki kurulabiliyor ve iki taraf da birbirinin davranışlarını anlayabiliyor. Bu karşılıklı anlaşma, kargaların sosyal zekasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ