Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), valiliklere yönelik bir genelge yayımlayarak, okullardaki ders saati başlangıç saatlerini belirleme yetkisinin valiliklerde olduğunu hatırlattı. Genelgede, derslerin başlama ve bitiş saatlerinin düzenlenirken gün doğumu, gün batımı saatlerinin ve toplumsal şartların dikkate alınması gerektiği belirtildi.

DERS SAATLERİ EĞİTİMİ AKSATMAYACAK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK

Bakanlık tarafından yayımlanan genelgede, okullardaki ders saatlerinin, öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde planlanması gerektiği vurgulandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede, "okul ve ders saati uygulaması" konusuna özel dikkat çekildi.

MEVCUT İLERİ SAAT UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Genelgede, ülke genelinde ileri saat uygulamasının sürdürüleceği ve ders yılının 180 iş gününden az olmayacağı da hatırlatıldı. İlk ve ortaöğretim okullarındaki ders saatlerinin Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre belirleneceği açıklandı.

Bakan Göktaş: Güçlü Türkiye inşa ediyoruz Bakan Göktaş: Güçlü Türkiye inşa ediyoruz

VALİLİKLERİN YETKİSİ HATIRLATILDI

MEB’in yayımladığı genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, bölgesel özelliklere ve hizmet şartlarına göre çalışma saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere verildiği hatırlatılarak, kış saati uygulamasına yönelik taleplerin il bazında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

DERS SAATLERİNE DÜZENLEME VE TEDBİR UYARISI

Genelgede, okullardaki ders saatlerinin hem gün ışığından faydalanmak hem de öğrencilerin güvenliği açısından planlanmasının gerekliliği belirtilerek, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin dikkatle düzenlenmesi ve öğrencilerin olumsuzluklarla karşılaşmamaları için tüm tedbirlerin alınmasının önemli olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA