Küçükçekmece'de meydana gelen ve bir çok yaralanmaya neden olan metrobüs kazasına ilişkin soruşturma hızla ilerliyor. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.
Kimler Tutuklandı?
Tutuklananlar arasında, kazanın sorumlusu olarak görülen metrobüs sürücüsü D.M.Ç., İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü M.E., müdür yardımcısı A.Y, metrobüs denetim amiri Ş.Y. ve yüklenici firma şantiye şefi M.S.K. bulunuyor.
Metrobüs Sürücüsü: "Yol Çalışması Bildirilmedi"
Metrobüs kazasıyla ilgili ilk ifadelere TRT Haber ulaştı. Kazaya yol açan metrobüs sürücüsü, emniyetteki ilk beyanında, kendisine yol çalışması yapıldığının bildirilmediğini söyledi.
Sürücünün İfadesinden Önemli Kesitler:
"Bypass yolun açıldığını önceden bilmiyordum. Bununla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Olay günü ben Telegram grubunda ve yolda baypas yol açıldığına dair bir uyarı görmedim." dedi.
Denetim Amiri İşçileri Sorumlu Tutuyor
Denetim amiri ise beyanında yol bakımı yapan altı işçiyi sorumlu tutarak, "Bizim kontrolümüzde olan bir şey yoktu. Gerekli işaret ve levhaları koymak işçilerin göreviydi." şeklinde savunma yaptı.
İletişimsizliğe Dikkat Çeken İfadeler
İfadeler, bypass yolların açılıp kapanmasıyla ilgili iletişimsizlik olduğunu da gözler önüne seriyor.
"İki günde bir veya günlük olarak metrobüs çalışma alanındaki baypas yol giriş çıkışları değişmektedir. Bununla ilgili araç şoförlerinin bulunduğu Telegram'daki kaptanlar grubuna ve çalıştıkları metrobüsün ekranına uyarı mesajları gitmektedir. Bildiğim kadarıyla İBB metrobüs işletme amirliği tarafından gönderiliyor."
Hakimlik Kararında Tutuklama Nedenleri
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliği, 5 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik kararında, tutuklama nedenleri detaylı olarak açıklandı.
Kararın Önemli Noktaları
Dosyada yer alan görüntü izleme tutanakları, şüphelilerin ifadeleri, bilirkişi raporunda belirtilen kusur durumu, ulaşım ve trafik düzenleme komisyonu kararını dikkate alındığında, şüphelilerin atılı suçu işlediği hususunda somut delillere dayanan kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ifade edildi.
Atılı suçun, CMK'nın 100/3. maddesinde sayılı suçlardan oluşu, işleniş şekli, şüphelilerin dosyaya yansıyan kişilik özellikleri, yakalanış şekli, atılı suç için kanunda öngörülen ceza miktarı değerlendirilip, şüphelilerin kaçacağı ve saklanacağı hususunda oluşan şüphe dikkate alındığında bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli hukuki denetimi sağlamayacağının belirtildiği kararda, tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunun değerlendirildiği aktarıldı.
Soruşturma Devam Ediyor
Soruşturma devam ediyor, yeni gelişmeler için takipte kalın.