Günümüzde ithal ürünler sayesinde birçok meyve ve sebzeye yıl boyunca ulaşabiliyoruz. Ancak mevsiminde meyve tüketmek, hem lezzet hem de besin değeri açısından büyük avantaj sağlar. Mevsim meyveleri, tam olgunlaştıklarında toplanır ve daha kısa sürede sofralarımıza ulaşır. Bu da daha yüksek besin değeri ve lezzet anlamına gelir.

Algoritma nedir? TDK sözlük anlamı, kökeni ve günlük hayattaki yeri Algoritma nedir? TDK sözlük anlamı, kökeni ve günlük hayattaki yeri

HANGİ AYDA HANGİ MEYVE YENİR?

  •     Ocak-Şubat: Narenciye (portakal, mandalina, greyfurt) ve kivi. Narenciye, C vitamini ve antioksidanlar açısından zenginken, kivi iyi bir C vitamini, K vitamini ve lif kaynağıdır.
  •     Mart-Nisan: Ananas, kayısı ve çilek. Ananas, bromelain enzimi sayesinde sindirime yardımcı olur. Kayısı, A vitamini ve lif açısından zengindir. Çilek ise C vitamini ve antioksidanlar içerir.
  •     Mayıs-Haziran: Dut, kiraz ve şeftali. Dut, antioksidanlar ve lif içerir. Kiraz, anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir. Şeftali ise A vitamini ve C vitamini kaynağıdır.
  •     Eylül-Ekim: Üzüm, nar, armut ve elma. Üzüm, antioksidanlar ve resveratrol içerir. Nar, potasyum ve C vitamini açısından zengindir. Armut, lif kaynağıdır. Elma ise pektin ve antioksidanlar içerir.
  •     Kasım-Aralık: Kivi, portakal, mandalina, greyfurt gibi narenciye ürünleri kış aylarında da tüketilebilir.
Kaynak: HABER MERKEZİ