TBMM Genel Kurulu, 9 Aralık’ta başlayan bütçe görüşmeleri kapsamında yoğun mesai yapmaya devam edecek. Görüşmelerin takvimi uyarınca, ikinci hafta da belirlenen gündem doğrultusunda sürecek. Milletvekilleri, günlük programları tamamlanana kadar çalışmalarını sürdürecek. Bu süreçte gruplar ve hükümet temsilcileri, tur konuşmalarında 70’er dakika süreyle söz alacak.

Soykırımcı İsrail'den ateşkese beş kala hain saldırı! Soykırımcı İsrail'den ateşkese beş kala hain saldırı!

Genel Kurula ziyaretçi alınmayacak

Meclis, bütçe görüşmeleri süresince dışarıdan ziyaretçi kabul etmeyecek. Ayrıca, siyasi partilerin grup toplantıları bu dönemde yapılmayacak. 20 Aralık Cuma günü, bütçe üzerine yapılacak konuşmalar ve oylamayla süreç tamamlanacak. Son oturumu ise TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yönetecek.

İkinci haftanın programı netleşti

Bütçe görüşmelerinin ikinci haftasında, farklı kurumların bütçeleri ve faaliyet raporları ele alınacak. Planlanan program şu şekilde:

16 Aralık Pazartesi: Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Helal Akreditasyon Kurumu, Rekabet Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu.

17 Aralık Salı: Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı.
Maddeler üzerindeki görüşmeler sürecek

Bütçe görüşmeleri kapsamında:

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 2 maddesi 17 Aralık Salı günü, 9 maddesi 18 Aralık Çarşamba günü, 3 maddesi 19 Aralık Perşembe günü ele alınacak.

Aynı gün, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin 6 maddesi de değerlendirilecek. Bütçe maratonu, 20 Aralık Cuma günü bütçenin tamamı üzerindeki görüşmeler ve oylamalarla sona erecek.

Çocuk hakları alt komisyonu kritik bir gündemle toplanacak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu, dijital platformlarda çocuklara yönelik tehlikeleri masaya yatıracak. "Dijital platformlarda çocuk istismarı, bağımlılık, karşılaşılan tehlikeler ve geliştirilmiş denetim mekanizmaları" başlıklı sunum ile çözüm önerileri tartışılacak.

Kaynak: Haber Merkezi