UEFA Konferans Ligi’nde 2026-2027 sezonu lig aşaması kura çekimi gerçekleştirildi. Türkiye’nin organizasyondaki tek temsilcisi olan Trabzonspor’un karşılaşacağı takımlar belli oldu.

Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan temsilcisi Ferençvaroş’a elenen bordo-mavililer, yoluna Konferans Ligi’nde devam edecek. Trabzonspor, lig aşamasında farklı ülkelerden güçlü ekiplerle mücadele edecek.

Trabzonspor 6 farklı takımla karşılaşacak

Yeni format kapsamında gerçekleştirilen kura çekiminde Trabzonspor, 4. torbada yer aldı.

Bordo-mavililer, lig aşamasında her torbadan bir rakiple eşleşerek toplam 6 karşılaşmaya çıkacak. Bu maçların 3’ü Trabzon’da, 3’ü ise deplasmanda oynanacak.

Trabzonspor’un UEFA Konferans Ligi’ndeki rakipleri şöyle:

Göz-Göz ilklerin peşinde
Göz-Göz ilklerin peşinde
İçeriği Görüntüle
  • Freiburg
  • Kızılyıldız (Deplasman)
  • KuPS Kuopio (Deplasman)
  • Hearts
  • Jablonec
  • CSKA Sofya (Deplasman)

Avrupa’da zorlu mücadeleler bekliyor

Trabzonspor’un rakipleri arasında Avrupa futbolunda deneyimli kulüpler bulunuyor. Özellikle Almanya temsilcisi Freiburg ve Sırbistan ekibi Kızılyıldız, bordo-mavililerin dikkat etmesi gereken takımlar arasında gösteriliyor.

Karadeniz ekibi, lig aşamasında alacağı sonuçlarla üst tura yükselme mücadelesi verecek.

Hedef Avrupa’da yoluna devam etmek

Trabzonspor, Konferans Ligi’nde başarılı bir performans ortaya koyarak Avrupa macerasını uzun süre sürdürmeyi hedefliyor.

Bordo-mavililer, lig aşamasında toplayacağı puanlarla eleme turlarına kalmayı ve Türkiye’nin UEFA ülke puanına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Ajanslar