Bar yangını: En az 27 kişi öldü
Bar yangını: En az 27 kişi öldü
İçeriği Görüntüle

Dünya 1 numarası Jannik Sinner, Wimbledon tek erkekler finalinde Alexander Zverev'i 3-1 yenerek üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. İlk sette büyük çekişme yaşanırken, tie-break'i 9-7 kazanan Zverev 7-6'lık skorla öne geçti. İkinci sette bu kez tie-break'i 7-2 kazanan Sinner, durumu 1-1'e getirdi.

Sinner oyunun kontrolünü ele aldı

Üçüncü sette rakibinin servisini kıran İtalyan raket seti 6-3 kazanarak öne geçti. Dördüncü sette de üstün oyununu sürdüren Sinner, 6-4'lük skorla maçı noktaladı ve Wimbledon'da bir kez daha kupaya uzandı.

Beşinci Grand Slam kupası

Bu zaferle kariyerindeki beşinci Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Sinner; 2024 Avustralya Açık, 2024 ABD Açık, 2025 Avustralya Açık ve 2025 Wimbledon'ın ardından 2026 Wimbledon kupasını da müzesine götürdü. İtalyan tenisçi böylece 2026 sezonundaki ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

Kaynak: AJANSLAR