YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünyanın önde gelen turizm ülkelerinin değişen beklentiler ve yeni koşullar doğrultusunda politikalarını yeniden şekillendirdiğine dikkat çeken Ösen, Türkiye’nin, özellikle de İzmir ve Çeşme’nin bu gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.

“Turizm sadece yatak sayısını artırarak gelişmez”

Yunanistan’ın aşırı turizm baskısı altındaki bölgelerde yeni otel yatırımlarını sınırlandırdığını, kısa süreli kiralamaları düzenlediğini ve yatırımları daha az gelişmiş bölgelere yönlendiren bir uygulamaya geçtiğini belirten Ösen, şunları söyledi:

“Türkiye’nin, özellikle İzmir ve Çeşme’nin bu gelişmeleri dikkatle değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü turizm sadece yatak sayısını artırarak gelişmez. Sadece yatak sayısını artırarak turizmi geliştireceğini düşünmek ve İzmir’i Antalya ile kıyaslamak, İzmir’in sahip olduğu potansiyeli ve farklılıkları görmezden gelen oldukça sığ bir bakış açısı olur.”

“Çeşme’yi tüketmeden turizmi büyütmeliyiz”

Çeşme Projesi’nin yalnızca konaklama kapasitesi üzerinden ele alınmaması gerektiğini ifade eden Ösen, projenin doğa, kıyılar ve kent yaşamı üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Ösen, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

TeosFest 2026’dan gelecek yıla söz: Daha güçlü dönecek
TeosFest 2026’dan gelecek yıla söz: Daha güçlü dönecek
İçeriği Görüntüle

“İzmir Milletvekili olarak, henüz tüm detaylarını göremediğimiz Çeşme Projesi’ni de tam olarak bu perspektiften değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Çeşme’yi tüketmeden; doğamızı, kıyılarımızı ve kentimizi koruyarak turizmi büyütmeliyiz. Mesele daha fazla yatak değil; daha nitelikli, sürdürülebilir ve yüksek katma değerli turizm.”

Kaynak: Haber Merkezi