Yağmur KARADAĞ/Yeşilay’ın 104 yıldır topluma fayda sağlamak amacıyla tamamen gönüllülük esasıyla çalıştığını dile getiren İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, bağımlılıkla mücadelenin çok derin bir konu olduğunu ve sorumluluğunun da çok büyük olduğunu belirtti. Bağımlılıkla mücadelenin herkesin sorunu olduğu söyleyen Prof. Dr. Dilek Takımcı, ekip olarak özveriyle çalıştıklarını ve vatandaşların yanlarında olduklarını ifade etti.

“BAĞIMLILARA VE AİLELERİNE YOL HARİTASI SUNUYORUZ”

Yeşilay olarak Alkol Bağımlılığı, Kumar Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı ile mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) bu bağımlılıklara sahip vatandaşlarımıza psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmet desteği veriyoruz. Bağımlılara ve ailelerine çözüm için bir yol haritası sunuyoruz. Bağımlılıkla mücadele eden kişilerin mutlaka bir uğraş bulması gerekli. Boşluk duygusu yaşamaması lazım. Biz de bu noktada onlara destek oluyoruz. Daha sonrasında Sağlık Bakanlığı devreye giriyor. İzmir’de YEDAM Buca ve Bornova’da olmak üzere iki bölgede var. Bu bölgelerin artması için de çalışıyoruz” dedi.

Yesilay Danismanlik Merkezi Logo B

YEŞİLAY DAHA FAZLA GÖRÜNÜR OLMALI

İlk yarı finalist İspanya İlk yarı finalist İspanya

Yerel yönetimlerin, iş dünyasının ve basının Yeşilay’a sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Takımcı, “Bağımlılıkla mücadele eden vatandaşlarımız için daha fazla sosyal alanın yaratılması ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasını istiyoruz. Bu noktada da yetkili kurumlarla projeler geliştirmek, onlara farkındalık eğitimleri vermek istiyoruz. Gazetecilerin bağımlılık alanında uzmanlaşmaları da bizler için çok kıymetli. Bu açıdan daha fazla görünür olmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Prof. Dr. Dilek Takımcı Yesilay

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı 

KUMAR BAĞIMLILIĞI ARTIYOR

Son günlerde YEDAM’a özellikle kumar bağımlılığıyla mücadele etme noktasında başvuruların geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Takımcı, “YEDAM olarak her ay kaç kişiye hizmet verildiğine yönelik verileri topluyoruz. YEDAM’lara gelen son verilere göre kumar bağımlılığının arttığı ortaya çıktı. Tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı için de başvurular oluyor. Özellikle teknoloji bağımlılığının da diğer tüm bağımlılıklar kadar zararlı olduğunu da ifade etmek gerekli. Daha çok bağımlı olan kişilerin aileleri destek için bizi arıyor, bizde elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz” dedi.

“ORTAK PROJELER GELİŞTİRMEYİ ÖNEMSİYORUZ”

Yeşilay olarak planladıkları önemli projeleri olduğunu da belirten Prof. Dr. Takımcı, “Geçen ay 'Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele' sempozyumu düzenledik. Bu etkinliği tüm ilçelerde gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca Kemalpaşa Kaymakamlığı koordinesinde Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirmeyi planladığımız bir projemiz var. Taslağımız üzerinde çalışıyoruz. Ortak projeler geliştirmeyi önemsiyoruz” diye konuştu. 

Muhabir: Yağmur Karadağ