MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri ile Meclis'te tokalaşmasıyla başlayan 'yeni süreç' ile ilgili gelişmeler sürüyor.

DEM Parti İmralı heyetinin, PKK lideri Abdullah Öcalan ile üçüncü kez görüşmek için Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuruda onay çıktı.

Heyetin yarın İmralı'ya gideceği belirtildi. Ziyaretin ardından Öcalan'ın beklenen çağrıyı yapması bekleniyor.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk için de başvuru yapıldığını söylemişti.

Öte yandan BirGün’ün edindiği bilgiye göre Öcalan’ın beklenen açıklaması en geç bu hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacak

İMRALI'DA 2 KEZ GÖRÜŞÜLDÜ

DEM Parti Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluşan heyet, İmralı Cezaevi'nde PKK lideri Abdullah Öcalan ile iki kez görüştü.

Daha sonra heyet, Türkiye'de başta muhalefet olmak üzere bir çok siyasi parti lideri ile görüştü.

Meclis'teki son durum: Partilerin milletvekili sayıları Meclis'teki son durum: Partilerin milletvekili sayıları

İmralı heyeti, son olarak geçtiğimiz hafta IKBY'de temaslarda bulundu. İmralı heyetinin, IKBY'de 3 gün süren temaslarının ardından heyet, üçüncü kez Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Kaynak: haber merkezi