1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen KPSS Önlisans sınavı sonrası, milyonlarca adayın gözü sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. 81 il ve Lefkoşa'da yapılan sınava katılanlar, ÖSYM tarafından duyurulacak olan sonuçları sabırsızlıkla bekliyor. Sonuçlar, "sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden erişime açılacak.

Kpssosym

KPSS Önlisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Önlisans sonuçları ile ilgili resmi açıklama ÖSYM tarafından yapıldı. ÖSYM sınav takvimine göre, 2024 KPSS Önlisans sonuçları 20 Eylül 2024 Cuma günü ilan edilecek. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden veya mobil uygulamaları kullanarak öğrenebilecekler.

0X0 Kpss Lisans Sonuc Sorgulama Tarihi Osym Duyurdu Kpss Sonuclari Aciklandi Mi Ne Zaman Aciklanacak 1722375219469

KPSS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Sınava katılan adaylar, KPSS sonuçlarını öğrenmek için https://sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yapabilecekler. T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Ayrıca, ÖSYM’nin mobil uygulamaları üzerinden de sonuçlara erişmek mümkün.

MSB: TSK'da müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır MSB: TSK'da müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır

Ekpss 2024 Tercih

KPSS Önlisans Sınavının Değerlendirilmesi Nasıl Yapılacak?

2024 KPSS Önlisans sınavında, adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde ettikleri standart puanlar dikkate alınarak KPSSP93 puanı hesaplanacak. Her iki testin puanları, belirli bir ağırlıklandırmaya tabi tutulacak ve adayların ağırlıklı standart puanları (ASP) hesaplanacak. Bu puanların ardından adayların B Grubu Kadrolar için atanacakları puan türü belirlenecek.

KPSS A Grubu bölümleri, meslekleri KPSS A Grubu puanları nelerdir?3

Sonuçlar Nasıl Kullanılacak?

KPSS Önlisans sınav sonuçları, adayların kamuda B Grubu Kadrolar için başvurularında kullanacakları puanı belirleyecek. KPSSP93 puanı, adayların tercih edecekleri kadrolara yerleştirilmesi sürecinde büyük önem taşıyacak.

Kaynak: haber merkezi