Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik yürütülen davada, mahkeme kritik bir ara karar aldı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, finansal yapılanmaya dair duruşmada Oktar dahil diğer sanıkların 14 Ocak’taki oturumda hazır bulundurulmasına karar verdi.

SEGBİS TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada, Adnan Oktar’ın avukatı, müvekkilinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılım talebinde bulundu. Ancak mahkeme, bu talebi reddederek sanığın fiziken mahkemede bulunmasını zorunlu kıldı.

Duruşmaya katılan 72 sanıktan 7’si tutuksuz olarak yargılanırken, avukatlar müvekkillerinin adli kontrollerinin kaldırılmasını talep etti.

"EVİMİZ ÖRGÜT EVİ DEĞİL"

Mahkemede savunma yapan tutuksuz sanık Seda Nur Şimşeker, hakkındaki suçlamaları reddetti. Şimşeker, "Ev arkadaşım evimizin örgüt evi olduğunu iddia etti ama o ev bizim kişisel yaşam alanımız. Üç kız bir araya gelerek eve çıktık. Adnan Oktar ise tanıdığım en iyi insanlardan biri. Hakkımda öne sürülen hakaret iddiaları tamamen yalan" dedi.

"ÖRGÜTE MADDİ DESTEK VERDİĞİM SUÇLAMASI ASILSIZ"

Tutuksuz sanıklardan Gamze Gençoğlu da mahkemede yaptığı savunmada, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Gençoğlu, "Beni örgütün gardiyanı olarak tanımlıyorlar ama hiçbir grubun üyesi olmadım. Ayrıca, örgüte maddi yardımda bulunduğum iddiası tamamen gerçek dışıdır" ifadelerini kullandı.

Ödemiş Devlet Hastanesi’nde usulsüzlük skandalı Ödemiş Devlet Hastanesi’nde usulsüzlük skandalı

ADLİ KONTROL ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

Mahkeme, iki tutuksuz sanık hakkında adli kontrol hükümlerini kaldırma kararı alırken, diğer sanıklar için adli kontrol uygulamasının devamına karar verdi.

14 OCAK'TA KRİTİK DURUŞMA

Mahkeme heyeti, Adnan Oktar ve diğer sanıkların 14 Ocak tarihindeki duruşmada hazır bulunmalarını kararlaştırdı. Tutuklu sanıklar, başka dosyalar kapsamında cezaevinde bulunsalar da bu oturuma bizzat getirilecek.

İDDİANAMEDE AĞIR SUÇLAMALAR YER ALIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar ve diğer sanıklar hakkında çok sayıda ağır suçlama yer alıyor. Oktar ve bazı sanıklar için “nitelikli cinsel saldırı”, “çocuğun cinsel istismarı”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç gelirlerini aklama” gibi suçlardan 2 bin 758 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, örgüte üye oldukları gerekçesiyle 59 sanığın 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istenirken, aralarında 27 sanığın nitelikli cinsel saldırı, 8 sanığın ise cinsel taciz suçlamalarıyla cezalandırılması talep ediliyor. Örgüt faaliyetleri kapsamında elde edildiği belirtilen 261 bin 991 lira, 310 euro ve 10 bin 465 doların da müsadere edilmesi isteniyor.

Kaynak: DHA