AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP'nin Can Atalay'ın tutukluluğu nedeniyle TBMM'yi yeniden olağanüstü toplantıya çağırma talebini reddetti. Güler, "İkinci bir olağanüstü toplantı talebini normal görmez, normal karşılamaz." dedi.

GÜLER: "TBMM DAHA ÖNCE KARAR VERDİ"

DHA'ya açıklamalarda bulunan Güler, CHP'nin Can Atalay konusundaki talebine ilişkin "TBMM Genel Kurulu, gündemine hakimdir. Bir konu görüşülmüş, müzakere edilmiş ve karara bağlanmıştır. Aynı konuda 'Yeniden görüşelim, tekrar karara bağlayalım' diye bir şey olmaz. TBMM, gündemine hakim olduğu ve daha önce de karar verdiği için ikinci bir olağanüstü toplantı talebini normal karşılamayız." ifadelerini kullandı.

MECLİS'İN YENİ DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK KANUNU İLE AÇILACAK

Abdullah Güler, TBMM'nin 1 Ekim'de açılacağını ve ilk olarak Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin görüşüleceğini söyledi. Güler, yeni dönemde ayrıca 9. Yargı Paketi, tüketici hakları ve aldatıcı reklam uygulamaları ile ilgili kanun tekliflerinin de gündeme geleceğini belirtti.

EKONOMİK DÜZENLEMELER EYLÜL SONUNDA TAMAMLANACAK

Güler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ekonomik düzenlemelerle ilgili kanun tekliflerinin Eylül ayı sonunda tamamlanacağını ve Ekim ayının ilk haftasında Meclis Başkanlığı'na sunulacağını söyledi.

Abdullah Güler, yeni yasama döneminde yeni anayasa çalışmalarının gündemde olması gerektiğini belirterek "Türkiye'nin sivil, çoğulcu bir anayasaya ihtiyacı var. Mevcut anayasa 40 yıl önce yazıldı ve artık güncelliğini yitirdi. Günümüzde kripto varlıklar, siber güvenlik, dijital sistemler, yapay zeka gibi yeni kavramlar ortaya çıktı. Mevcut anayasada bu konular yer almıyor." şeklinde konuştu.

Güler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin toplum tarafından kabul gören bir sistem olduğunu savunarak "Ancak sistemin aksayan yönleri olabilir. Değişecek yönleri olabilir. Sistemsel anlamda aksayan yönleri her zaman yeni bir değişim ve dönüşümle ve farklı uygulamalarla iyileştirebiliriz." dedi.

Güler, "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma yok. Bu konularda farklı bir görüşe sahip değiliz. Ancak diğer maddelerin mutlaka güncel hale getirilmesi gerekiyor. Toplumun her kesiminin anayasa ile ilgili katkı vermesi gerekli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ