Emekli Amiral Türker Ertürk hakkında soruşturma başlatıldı
Emekli Amiral Türker Ertürk hakkında soruşturma başlatıldı
İçeriği Görüntüle

Fenerbahçe'de başkanlık koltuğuna oturmadan önceki Yüksek Divan Kurulu toplantısında Sadettin Saran yönetiminin transfer politikasını sert bir dille eleştiren Aziz Yıldırım, 19 yaşındaki Gineli futbolcu Sidiki Cherif transferine tepki gösterdi.

Saran döneminde Angers kulübünden 4 milyon euro kiralama ve 18 milyon euro satın alma opsiyonuyla kadroya katılan Cherif için Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Sidiki Cherif'i kim aldı ya! Yazık ya! 30-35 milyon euro maliyeti var, yazık! Kante'ye 70 diyorlar, gelin anlatın. Guendouzi... Harcanan para 150 milyon euro! Ben senede 150 milyon euro kazanmıyorum! Yazık! İnsanların umutları bitti. Kızım aradı, 'Üzülme' dedim ama 'Nasıl üzülme, sen nasıl konuşuyorsun' dedi."

Eleştirilen Cherif İngiltere Yolcusu: 25 Milyon Euro!

Aziz Yıldırım'ın "Yazık" diyerek transfer edilmesini eleştirdiği genç yetenek, gösterdiği performans ve potansiyeliyle İngiliz kulüplerinin radarına girdi.

19 yaşındaki Gineli hücum oyuncusu Sidiki Cherif'in İngiltere ekiplerinden Coventry City’ye transfer olduğu belirtildi. İngiliz kulübünün bu transfer için Fenerbahçe'ye tam 25 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği ifade edildi. Böylece sarı-lacivertlilerin, yüksek maliyeti sebebiyle tartışma konusu olan oyuncudan ciddi bir kar elde ettiği aktarıldı.

Yarım Sezonluk Performansı

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Fenerbahçe kadrosuna katılan Gineli genç yıldız adayının sarı-lacivertli formayla sergilediği performans istatistikleri şu şekilde kaydedildi:

  • Maç Sayısı: 17 Maç

  • Gol: 3 Gol

  • Asist: 1 Asist

  • Transfer Bedeli: 25 Milyon Euro (Coventry City)

Sarı-lacivertli camiada Sadettin Saran döneminde yapılan bu hamlenin, kulübe kazandırdığı yüksek bonservis geliriyle gündemin üst sıralarına yerleştiği ifade edildi.

Kaynak: haber merkezi