Bodrum’dan hareket eden Bermuda bayraklı "Golden Odyssey" isimli süper yat, İzmir Körfezi’ne demir attı. Dünyanın en büyük yatları arasında 38. sırada yer alan bu göz alıcı deniz aracı, İzmirli vatandaşların dikkatini çekti.

54 kişilik mürettebat görev yapıyor

Uzunluğu 123 metre olan süper yatta 54 personelin görev yaptığı öğrenildi. Başlangıçta Suudi Arabistan Prensi Halid bin Sultan el Suud’a ait olan yat, yaşanan finansal sorunların ardından bankaya geçti. 2022 yılında Çinli bir milyardere satılan "Golden Odyssey", 2024’te tekrar satışa çıkarıldı.

Lüks detaylarıyla dikkat çekiyor

Lüks ve ihtişamın simgesi olan yat; yüzme havuzu, helikopter pisti, beach club, asansör, spor salonu, sağlık merkezi, güzellik salonu, spa ve sauna gibi birçok üst düzey donanıma sahip. Bu özellikleriyle denizcilik dünyasında fark yaratan yat, hem tasarımı hem de donanımıyla adeta yüzen bir saray niteliğinde.

Manisa’da Kan Donduran Olay: Anne Hayatını Kaybetti, Küçük Kız Hastanede Manisa’da Kan Donduran Olay: Anne Hayatını Kaybetti, Küçük Kız Hastanede

9 Nisan Çarşamba günü ayrılıyor

Edinilen bilgilere göre Golden Odyssey, 9 Nisan Çarşamba günü saat 21.00’de İzmir Körfezi’nden ayrılarak rotasına devam edecek.

Editör: Ömer Ceylan