CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. Böke, "13 Eylül 1920’de TBMM’ye sunulan Halkçılık Programı’nın verdiği ilhamla yeni programımıza Halkçılık Programı adını vereceğiz" dedi.

CHP Yeni Bir Döneme Hazırlanıyor: "Halk İçin, Halkla Birlikte"

CHP, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nı tamamladı ve yeni döneme ilişkin önemli kararlar aldı. Genel Sekreter Selin Sayek Böke tarafından okunan sonuç bildirgesinde, yeni programın Halkçılık Programı olarak adlandırılacağı ve halkın sorunlarına halkın talepleri doğrultusunda çözümler üreteceği vurgulandı.

Katılımcı ve Şeffaf Bir Süreç

Sayek Böke, yeni programın hazırlanma sürecinin katılımcı ve şeffaf olacağını belirterek, "Katılımcı bir Türkiye hayal ediyoruz. Tam da bu nedenle katılımcı bir çalışma programı yürüttük. Şeffaf, kapsayıcı bir Türkiye hayal ediyoruz. Tam da bu nedenle masalarda herkesin olduğu, hepimizin kapsandığı ve şeffaf şekilde tartışmaların yapılıp arşivlendiği bir çalışma yürüttük" dedi.

'DEM ile aynı mitingde olmam' 'DEM ile aynı mitingde olmam'

Halkın Sorunlarına Odaklanılacak

Böke, programın dört temel alanda şekilleneceğini ifade etti: demokrasi ve adalet, kapsayıcı kalkınma, sosyal refah ve barış getirecek bir dış politika ve ulusal güvenlik. Böke, "Doğrudan halkın yaşıyor olduğu sorunları bunları siyasi bir sorumluluk üstlenmiş olan seçilmişlerin süzgecinden geçirerek siyaset masasına taşıdık" dedi.

Sonuç bildirgesinde, yeni programın içeriğine ilişkin de önemli detaylar paylaşıldı. CHP, Atatürk'ün modernleşme devrimi ve altı ok ilkeleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları ve Anadolu ve Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimi üzerine inşa edilen bir program hazırlayacak. Programda, demokrasi ve hukukun üstünlüğü, yeni bir kamuculuk anlayışı, eşitlik, teknolojik yeniliklerin adil paylaşımı gibi konulara odaklanılacak.

Yeni programın hazırlık sürecinde, partili uzmanların yanı sıra seçmenler, üyeler, örgütler, toplumsal muhalefet, sivil toplum örgütleri ve halkın örgütlü ve örgütsüz kesimleri de sürece dahil edilecek. Programın yaklaşık bir yıl sürecek bir çalışmayla hazırlanması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ