Artan enflasyon, yaşam maliyetlerindeki artış ve gelir adaletsizliği gibi faktörler, dünya genelinde emekçileri zor durumda bırakıyor. Geçim sıkıntısı çeken emekçiler, daha iyi ücret ve çalışma koşulları talepleriyle mücadelelerini sürdürüyor.

Son dönemde dünya genelinde grev ve protestoların artış gösterdiği gözleniyor. Emekçiler, haklarını savunmak ve taleplerini dile getirmek için bir araya geliyor.

Tayvan'da devlet anaokullarında görev yapan çocuk bakımı çalışanları, öğretmenlerle eşit haklara sahip olmak için Taipei'deki Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi. "Eğitimciler eşit hak istiyor" ve "Ayrımcılık yok, haklar aynı olmalı" yazılı pankartlar taşıyan yaklaşık 1.500 eğitimci, Eğitim Bakanlığı binasına yürüdü.

Hindistan’da sağlık çalışanları grevde

Hindistan'ın Haryana eyaletinde yaklaşık 14 bin sözleşmeli hemşire, daha iyi ücret ve kalıcı iş talebiyle 26 Temmuz'dan beri grevde. Çoğunluğu kadın olan hemşireler, çeşitli şehirlerde oturma eylemleri düzenliyor.

Pakistan’da öğretmenlerden maaş protestosu

Pakistan'da Genç Öğretmenler Derneği (YTA) üyeleri, emekli maaşlarının kaldırılmasını ve geçici işe alımları protesto etmek için Khyber Pakhtunkhwa'da gösteriler düzenledi. 34 bin öğretmeni temsil eden YTA, hükümetin katkılı emeklilik fonuna zorlama planına karşı çıkıyor.

Avustralya’da elektrikçiler iş bıraktı

Avustralya'nın New South Wales bölgesindeki Temel Enerji depolarında çalışan elektrikçiler, daha iyi ücret ve çalışma koşulları talepleriyle greve gitti. Elektrik Ticareti Sendikası (ETU) üyesi elektrikçiler, depolarının önünde yürüyüşler düzenledi.

Avustralya'da bir başka enerji şirketi olan Endeavor Energy'de de çalışanlar greve çıktı. Elektrik Ticareti Sendikası (ETU) üyesi yüzlerce çalışan, şirketin Parramatta'daki genel merkezi önünde yürüyüş yaptı. Çalışanlar, enflasyonun altında kalan ücret artışlarına karşı yıllık %8 zam talep ediyor.

Editör: Kazim Bozkurt