1982 Ankara doğumlu olan Gülşah Deniz Atalar, 2007 seçim çalışmaları sırasında CHP’ye katılmıştır. Şu an CHP Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan sorumlu olan Atalar,  İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği’nde Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

Gülşah Deniz Atalar Kimdir?

Gülşah Deniz Atalar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek Lisansını yine Ankara Üniversitesi’nde Fikri Mülkiyet Hakları, Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Yönetimi Ana Bilim Dalında “İnovasyon Ve Girişimcilik Kavramları Çerçevesinde Türkiye’de Sosyal İnovasyon Ve Başvurulacak Hukuk” bitirme projesi ile tamamlamıştır.

2003 yılı itibariyle 2005 yılına kadar Türkiye’de gençlik sivil toplum kuruluşlarının (STK) şemsiye örgütü olarak konumlanması planlanan ve Türkiye çapında düzenlenen toplantılarla farkındalık çalışmaları yapılan “Ulusal Gençlik Konseyi”nin kurulması projesinde üyesi olduğu STK adına Proje Asistanı ve Eğitmen olarak görev yapmıştır.

İmamoğlu: Siz gideceksiniz, bu ülke düzlüğe çıkacak İmamoğlu: Siz gideceksiniz, bu ülke düzlüğe çıkacak

Ankara Barosu içerisinde çeşitli çalışma kurullarında yer almış olan Atalar, İnternette ifade özgürlüğü, bilişim, teknoloji, adli bilişim, inovasyon, fikri mülkiyetin ticarileştirilmesi ve yapay zeka konuları başta olmak üzere teknoloji hukuku ve politikaları alanında uzmanlaşmıştır.

2012 – 2016 yılları arasında Türkiye Voleybol Federasyonu’nda da Hukuk Kurulu Üyesi olarak görev yapan Atalar, İngiltere Büyükelçiliği’nin “Eşitlik İçin Çalışan Kadınlar” destek programı çerçevesinde desteklediği kadınlar arasında yer almaktadır.

2007 ve 2008 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları toplantılarına ve seçim çalışmalarına katılmış, Genç Söylev dergisi için yapılan çalışmalar içerisinde yer almış ve 2008 yılında parti üyesi olmuştur.

Atalar, Yenimahalle ilçe örgütünde 2014 yılında Mahalle Delegeliği, 2016 yılında CHP Kadın Kolları Ankara İl Delegeliği yapmış, 27. Dönem Genel Seçimlerinde Ankara 3.Bölge Milletvekili Adayı olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi 37.Olağan Kurultayında da Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi seçilmiştir.

Evli olan Gülşah Deniz Atalar, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ