"Karabağlar’da doğdum, Karabağlar’da büyüdüm," diyen Karakartal, rahmetli babasının hayatını CHP’ye adayan bir halk devrimcisi olduğunu ve kendisine "Taban Ali" lakabının verildiğini anlattı. Evlerinde her zaman CHP’nin konuşulduğunu ifade eden Karakartal, şimdi ise bu mirası sürdürmek ve Karabağlar’ın kadınlarıyla birlikte dayanışma içinde mücadele etmek istediğini söyledi.
Çocuklarımız beslenemiyor
Karabağlar’da yaşayan kadınların karşılaştığı zorluklara dikkat çeken Karakartal, özellikle ekonomik sıkıntılar ve şiddet olaylarına değindi. "Anne olan kadın arkadaşlarımız çocuklarımızın beslenme çantalarına bir şeyler koymakta zorlanıyor. Kadın arkadaşlarımız pazara gittiğinde hayat pahalılığı karşısında mağdur oluyor. İşsiz çocuklarına her baktıklarında yürekleri sızlıyor," diye konuşan Karakartal, kadınların gördükleri şiddeti kendilerinden bile sakladıklarını belirtti.
Kadın haklarında geriye gittik
Konuşmasında çocukluk anılarına da yer veren Karakartal, "Şu anda benim yaşımda olan çocuklarınızın arkadaşıydım. Biz birlikte bayram şekeri toplayıp, el öptük. Top oynadık, düştüğümüzde birbirimizin yardımına koştuk," diyerek, Karabağlar halkıyla olan güçlü bağını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılında Cumhuriyetin en büyük özelliğinin kadın hakları olduğuna dikkat çeken Karakartal, Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını çoğu Avrupa ülkesinden önce kazandığını, ancak son yıllarda bu hakların yıpratıldığını ifade etti.
"Kadına şiddetin her geçen gün arttığı dönemde İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmıştır," diyerek, kadın haklarının korunmasının önemine değinen Karakartal, seçilirse Karabağlar’ın her mahallesinde, her sokağında dayanışma için örgütleneceğini belirtti. Cumhuriyet kazanımlarını koruyacağına dair söz veren Karakartal, tüm Karabağlar halkını dayanışmaya çağırdı.
Biz olma zamanı
"Ben değil biz olma zamanı. Sen değil, biz olma zamanı," diyerek konuşmasını sürdüren Karakartal, birlikte hareket etmenin ve umudu yeşertmenin önemine vurgu yaptı. "Hepimiz için el ele, kol kola, omuz omuza vermeliyiz," diyen Karakartal, en yakıcı sorunları birlikte çözme sözü verdi. Son olarak, Karabağlar halkını örgütlü mücadeleye ve dayanışmaya davet eden Gülüş Karakartal, "Haydi dayanışmaya! Haydi örgütlü mücadeleye!" diyerek konuşmasını coşkulu bir şekilde sonlandırdı.