Türkiye İş Bankası’nda yönetim değişikliği yaşanıyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, grubun ikinci yüzyıl vizyonu ve gelecek dönem hedefleri doğrultusunda üst yönetimde yeni görevlendirmeler yapıldı. 2021 yılından bu yana İş Bankası Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Aran, 1 Eylül 2026 itibarıyla görevinden ayrılacak. Aran, bundan sonra Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından Şişecam’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek. Aran döneminde İş Bankası’nda dijital dönüşüm, teknoloji yatırımları, yapay zeka altyapısı, girişimcilik ekosistemi, yeni nesil iştirakler ve bankacılık hizmet modellerine yönelik çalışmalar hayata geçirilmişti.
Yeni genel müdür Cahit Çınar olacak
İş Bankası Genel Müdürlüğü görevine ise uzun yıllardır banka bünyesinde görev yapan Cahit Çınar atanacak. Bankanın gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından Çınar, 1 Eylül 2026 itibarıyla koltuğa oturacak. 35 yıllık bankacılık deneyimine sahip olan Çınar, kariyeri boyunca kurumsal ve ticari krediler, sermaye piyasaları, proje finansmanı, kredi yönetimi, iştirak yönetimi ve uluslararası bankacılık alanlarında görev aldı. 2016 yılında İşbank AG Genel Müdürlüğü görevine getirilen Çınar, bankanın dönüşüm sürecinde rol üstlendi. Daha sonra Trakya Yatırım Holding Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Çınar, İş Bankası Grubu içinde farklı alanlarda sorumluluk aldı.
Adnan Bali görevine devam edecek
Öte yandan 2021 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Adnan Bali’nin görevine devam edeceği bildirildi. Yönetim değişikliğinin, bankanın yeni dönem büyüme stratejileri ve teknoloji odaklı dönüşüm hedefleri kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.





