Örnek teşkil eden etkinlikler arasında yer alan EGİAD Ticaret Köprüsü, 10. kez iş dünyasını biraraya getirdi. EGİAD – Ege Genç İş İnsanları Derneği üyelerinin en temel beklentilerinden biri olan İş Ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla oluşturulan söz konusu etkinliğe bu kez de 100’e yakın iş insanı katıldı. Çok sayıda üyenin yer aldığı etkinlik sayesinde bugüne kadar binin üzerinde iş insanı birbirine networking anlamında bağlantılar kurmuş oldu. 

İş ağı konusunda doğru uygulamalarla tanışmayı ve bu uygulamaları hayata geçirmeyi amaç edinen EGİAD’lı genç iş insanları, ‘EGİAD 10. Ticaret Köprüsü’ etkinliğinde bir araya geldi. Türkiye’de girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunan organizasyona 100’e yakın iş dünyası temsilcisi katılım gösterdi. Bölgenin önde gelen iş insanlarını buluşturan etkinlik, ESKEM - EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi – Tarihi Portekiz Sinagogu’nda gerçekleşti. İş dünyasının birbiriyle tanıştığı ve iş bağlantısı kurduğu toplantı, bugüne kadar birçok kuruma örnek teşkil etmesiyle de ayrı bir öneme sahip. EGİAD, üyelerinin en temel beklentilerinden biri olan İş Ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla “EGİAD Ticaret Köprüsü” başlığı altında “Speed Networking – Hızlı Tanışma” olarak da bilinen organizasyon sayesinde birçok ortaklığa zemin hazırlamakta. 

EGİAD, İş Dünyasında Dinamizm Yaratıyor

Kılınç Hukuk Ana sponsorluğunda gerçekleşen toplantıya ev sahipliği yapan EGİAD Başkan Vekili Başak Çayır Canatan, kurulan güçlü bağlantılarla iş dünyasının hedeflerine ulaşmasında kolaylıklar sunduklarını dile getirerek, iletişimin artık hayatın vazgeçilmezi olduğunu vurguladı. İş hayatında iletişim kurulan profesyonellerin önemine değinen Canatan, “Artık, özel hayatta olduğu kadar iş yaşamında da vazgeçilmez bir kavram network. Günümüzde dijital bir hayat bulunmakta. Network dediğimizde aklımıza, iş-sosyal ağlarımızdaki bağlantılar, telefon rehberindeki isimler, iş platformlarındaki profiller aklımıza gelebiliyor. Network dediğimizde, sadece bağlantıda olan kişiler ve miktarını düşünmeyin. Network ne kadar geniş olursa, faydası da bir o kadar fazla olacaktır. Kimimiz sözlü, kimimiz yazılı, kimimiz ise yüz yüze iletişimi tercih eder. Bugün burada el değiştirdiğimiz kartvizitlerimizle, sesli ve yüzyüze görüşmelerimizle network ağımız için önemli bir temas sağlamış olacağız. Buradan yükselen dinamizm iş dünyası için yukarı yönlü bir ivme yaratacaktır. İletişim kurduğunuz kişiye kendinizi, işinizi tanıtın. İletişim kurduğunuz kişiye iletişim bilgilerinizi verin ve sizde isteyin. Mutlaka iletişimde olduğunuz kişilerin listesini güncel tutun ve ara ara kendinizi hatırlatın. Kısacası bugün bu hedef odaklı etkileşim, EGİAD çatısı altında iş dünyasını birleştirmiş olacak” dedi. 
EGİAD Ailesi olarak, birlikte hareket eden, birbirine her zaman destek olan ve bir amaç etrafında kenetlenen bir yapıya sahip olduklarını dile getiren Canatan, “EGİAD üyeleri olarak birbirimiz için çok değerli bir sosyal sermaye oluşturuyoruz. Aramızdaki güçlü bağlar, birlikte neler başarabileceğimizi belirliyor. Üyelerimiz arasında gerçekleşecek tanışmaların, iletişim, güven ve dayanışmayla, güçlü bağlara ve her geçen gün büyüyen bir sosyal sermayeye dönüşmesini umuyoruz. Aramızda çok farklı sektörlerden, çok farklı bilgi ve deneyime sahip üyelerimiz bulunuyor. Bu çeşitlilik, üyelerimiz arasında kurulacak ticaret köprülerinin yanında, yeni fikirler, yeni projeler, yeni çözümler üretmek için de çok büyük bir potansiyel sunuyor. EGİAD olarak bu etkinliğimizi, üyelerimizin yenilikler peşinde koşabileceği bir platform olarak da görüyoruz” dedi.
“Kurumsal ve bireysel hedefleri doğrultusunda çevre oluşturmak, mevcut ve yeni çevrelerine farklı bir gözle yeniden bakıp, bağlantılarını etkili ilişkilere çevirmek isteyenler Ticaret Köprüsü’ne katılabilir” diyen EGİAD Başkan Vekili Başak Çayır Canatan, STK’ların bu güçlü bağlantılar için en etkili arenalar olduğunu ifade etti. Canatan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İş modellerinin hızla değiştiği, yeni ve yenilikçi sistemlerin her geçen gün iş yaşamını farklı boyutlara taşıdığı bir süreçten geçilmekte. Günümüzde iyi bir networkü olmayan bir girişimci ve yatırımcının iş hayatında hayatta kalması mümkün değil. Sosyal sermaye iş hayatına atılırken olmazsa olmaz kriterlerin başında geliyor. Kuvvetli bağlantıları olan bir iş insanı çok daha etkili olabilir ve ihtiyaç duyduğu an bağlantılarından destek alabilir. Ancak en önemli konu desteğe ihtiyaç olduğu zaman önceden hazır bir network’ün olabilmesini sağlamaktır. Bunun için de daha ihtiyaç olmadan insanlarla ilişki kurmak, geliştirebilmek ve canlı tutabilmek gerekir. Biz de tam bu noktada devreye giriyoruz. Burada iş dünyasını biraraya getirerek, bir ağ oluşturarak onların birbirlerine ihtiyaç duyacakları zaman için ön hazırlık oluşturuyoruz. Bağlantılarımızı, iş ağlarımızı, ortak tanıdıklarımızı daha net görüyoruz. Bu da networkün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Etkinliğin Ana Sponsoru Kılınç Hukuk & Danışmanlık’tan Avukat Mert Sönmüş, şirketin çalışmalarını paylaştı.  Sönmüş, EGİAD ile çözüm ortaklığı ve işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 
Dünya’da iş bağlantıları kurmak için yaygın olarak tercih edilen Speed Networking – Hızlı Tanışma sistemini etkin bir şekilde kullanan ve Ticaret Köprüsü ağını ilk kuran sivil toplum örgütü olan EGİAD, bu etkinlik ile bir Networking buluşmasına daha ev sahipliği yapmış oldu. EGİAD girişimleriyle Türkiye’de yaygınlaşan bu sistem sayesinde ticaret ağları genişlerken, rekabetin her geçen gün daha kıran kırana geçtiği günümüzde iş fırsatları da daha görünür hale gelmiş oldu. 

EGİAD Ticaret Köprüsü Nedir?

Düzenlenen etkinlikte katılımcıların birkaç dakikalık aralıklarla aynı anda yer değiştirerek kısıtlı sürede en fazla kişinin profesyonel anlamda birbirleriyle tanışmaları amaçlanmakta. Asansör konuşması olarak tanımlanan görüşmelerde, firma ile ilgili bilinmesi istenen en önemli noktalar anlatılmakta. Çok kısa sürede kendi işini anlatabilme, karşı tarafa da doğru soruları sorabilme esasına dayanan bu uygulama ile üye iş insanlarının kendi aralarında iş birliğini arttırması hedeflenmekte.
 

Kaynak: BÜLTEN