İran'ın hipersonik füze saldırısı sonrası İsrail, misilleme için harekete geçti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'daki "stratejik bölgelerin" vurulacağını açıkladı. İsrail medyası, hedeflerin petrol sondaj kuleleri ve nükleer tesisler olabileceğini belirtiyor.
İSRAİL'DEN İRAN'A "GÜÇLÜ BİR KARŞILIK"
İran'ın hipersonik füze saldırısının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Silahlı Kuvvetler Başkanı Herzi Halevi'nin de aralarında bulunduğu güvenlik şefleriyle acil bir toplantı gerçekleştirdi. Netanyahu, İran'ın "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" söyledi.
İSRAİL BASINI: "STRATEJİK BÖLGELER VURULACAK"
İsrail basını, toplantıda, ABD ile koordineli bir şekilde İran'a "güçlü bir karşılık" verilmesi kararı alındığını duyurdu. Kanal 12'deki haberde İran'daki "stratejik bölgelerin" hedef alınmasının planlandığı belirtildi. İsrail medyası, bu hedeflerin İran'ın petrol sondaj kuleleri ve nükleer tesisleri olabileceğini iddia ediyor.
BİDEN'DAN "ORANTILI KARŞILIK" ÇAĞRISI
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a ait nükleer tesislere olası saldırısını desteklemediğini ve Tahran'a "orantılı" karşılık vermesi gerektiğini söyledi.
Katar'da bulunan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasını hatırlatarak, "İsrail konuğumuza yönelik suikast gerçekleştirerek bizi yanıt vermek zorunda bıraktı" dedi. Pezeşkiyan, İsrail'in İran'a misilleme yapma ihtimaline dair, "İsrail eğer karşılık verirse yanıtımız daha sert olur" şeklinde konuştu.
İran'ın hipersonik füze saldırısında kullandığı bazı füzeler, İsrail'in "geçilemez" olarak nitelendirdiği "Demir Kubbe" hava savunma sistemini aştı. Uzmanlar, Demir Kubbe'nin kapasitesinin sınırlı olduğuna ve İran'ın bu sınırı aşmış olabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca ilk kez kullanılan hipersonik "Fatih-1" füzeleri, yüksek manevra kabiliyetiyle füze savunma sistemlerini yanıltma özelliğine sahip.