İzmir futbolunda kulüplerin yaşadığı mali darboğaz giderek büyüyor. Altınordu’nun ligden çekilmesinin ardından bu kez Menemen FK, TFF 2. Lig’den çekildiğini duyurdu.
Menemen Futbol Kulübü Başkanı Bilgin Tokul, kulübün hem ekonomik hem de manevi açıdan yalnız bırakıldığını ifade etti. Kulübü ayakta tutmak için bütün imkânların zorlandığını belirten Tokul, yapılan destek ve yardım çağrılarının karşılık bulmadığını söyledi.
Destek arayışları sonuçsuz kaldı
Tokul, yönetim olarak çözüm üretmek için çok sayıda girişimde bulunduklarını ancak kulübün faaliyetlerini sürdürebilmesi için gereken şartların oluşturulamadığını kaydetti.
Ligden çekilme kararının yönetimin isteğiyle alınmadığını vurgulayan Tokul, “Menemen Futbol Kulübü’nü ligden çekme kararı artık bir tercih değil, içinde bulunduğumuz şartların bize dayattığı acı bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.
“Bu arma bir ilçenin umudunu temsil ediyor”
Menemen FK armasının yalnızca bir futbol kulübünü değil, ilçenin umudunu, çocukların hayallerini ve yılların emeğini temsil ettiğini belirten Tokul, hiçbir yöneticinin böyle bir kararı kulübün tarihine yazdırmak istemeyeceğini dile getirdi.
Tokul, yaşanan sürecin en büyük mağdurlarının yöneticiler ya da futbolcular değil, Menemenli çocuklar, genç futbolcular, taraftarlar ve ilçe halkı olacağını söyledi.
İzmir futbolunda kriz derinleşiyor
Menemen FK’nin ligden çekilmesiyle birlikte İzmir futbolundaki ekonomik çöküş yeniden gündeme geldi. Kentin köklü kulüplerinin mali sorunlar nedeniyle liglerden çekilmesi, profesyonel futbolun geleceğine ilişkin endişeleri de artırdı.
Başkan Tokul, kararın ilerleyen yıllarda yalnızca bir spor haberi olarak değil, Menemen’in ortak değerine sahip çıkılamamasının acı bir hatırası olarak anılacağını ifade etti.
Tokul'un açıklamalarının tamamı;
Menemen Futbol Kulübü olarak bugüne kadar hiçbir zorluğun karşısında geri adım atmadık. Çünkü bu arma sadece bir futbol kulübünü değil; bir ilçenin umudunu, çocukların hayallerini ve yılların emeğini temsil ediyor.
Ancak bugün geldiğimiz noktada, kulübümüz sadece ekonomik değil; manevi anlamda da yalnız bırakılmış durumdadır.
Tüm iyi niyetli girişimlerimize, destek arayışlarımıza ve çözüm çabalarımıza rağmen, Menemen Futbol Kulübü'nün ayakta kalmasını sağlayacak şartlar ne yazık ki oluşmamıştır.
Bu nedenle üzülerek ifade ediyoruz ki, Menemen Futbol Kulübü'nü ligden çekme kararı artık bir tercih değil, içinde bulunduğumuz şartların bize dayattığı acı bir zorunluluktur.
Hiçbir başkan, hiçbir yönetici, yüzyıla yaklaşan bir kulübün tarihine böyle bir karar yazdırmak istemez. Ama bazen insanın gücü, omuzlarına yüklenen yükü taşımaya yetmez.
Bu kararın en büyük mağdurları ne yöneticiler ne de futbolcular olacaktır. Kaybeden; Menemen'in çocukları, bu arma için emek veren gençler, tribünlerde büyüyen taraftarlarımız ve ilçemizin ortak değeri olacaktır.
Tarih, Menemen Futbol Kulübü'nün ligden çekilişini sadece bir spor haberi olarak değil, bir kentin ortak değerine sahip çıkılamamasının acı bir hatırası olarak yazacaktır.
Saygılarımla,
Bilgin Tokul
Menemen Futbol Kulübü Başkanı





